Otrais Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgus apgriezienus, pulcējot 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām tiks veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri.

Projekts sadarbībā ar:

Lēni vārīta forele ar meža aveņu medus gurķi, alus želeju un foreles ikriem

Izsmalcināta maltīte, kuras recepti piedāvā restorāna
Melnā kaķa mājas restorāns
šefpavārs Andrejs Kudravecs.

Lasīt vairāk

Alus un meža aveņu medus novārījumā mērcēta siļķes fileja ar gailenēm, kartupeļu un mini cukini ripiņām

Recepti piedāvā restorāna
Valtera restorāns
šefpavārs Artūrs Guziks.

Lasīt vairāk

Angusa liellopa fileja ar alu un meža aveņu medu

Angusa liellopa filejas variāciju ar alu un meža aveņu medu piedāvā restorāna
Steiku haoss
šefpavārs Kristaps Jauja.

Lasīt vairāk

Ravioli ar alū un medū sautētu vērša asti, kazas sieru un spinātiem

Gardu recepti piedāvā restorāna Gutenbergs šefpavārs Ēriks Līvmanis.

Lasīt vairāk

Cūkas fileja medus, alus un garšvielu marinādē ar karamelizētiem dārzeņiem

Interesanta un ļoti garda recepte kādām ļoti īpašām vakariņām vai pusdienām - piedāvā restorāna Art Hotel Laine šefpavāre Anita Ozoliņa.

Lasīt vairāk

Dārza salāti vinegreta mērcē ar filejas strēmelītēm medus un alus marinādē

Gatavojoties 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam, restorāna
Burga
šefpavārs Mārtiņš Brūveris sarūpējis atsvaidzinoši vieglu, bet sātīgu salātu recepti - dārza salātus ābolu un meža aveņu medus vinegreta mērcē ar cāļa un liellopa filejas strēmelītēm medus un gaišā alus marinādē. Izbaudi!

Lasīt vairāk

Meža aveņu medus 'stropa' deserts ar biezpienu un alus un ogu želejām

Šefpavārs Havjērs Hosē Garsija, kurš sevi nosaucis par neatkarīgo pavārmākslas mīlētāju, 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam, sagatavojis interesantu desertu. Tā pagatavošanai bez profesionāla aprīkojuma neiztikt, tomēr atjautīgāki virtuves virtuozi noteikti izdomās, kā vismaz daļu no šīs idejas realizēt savā virtuvē.

Lasīt vairāk

Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas, pasniegtas ar saldējumu un medus-alus mērci

Interesants deserts kādai īpašai svētku reizei. Recepti 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros sagatavojis Spīķeru restorāna
Dārzs
garšu meistars Andris
Taal
.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un lazdu riekstu krēma kūka ar medus un alus zefīru

Recepte, kas prasīs zināmas virtuves iemaņas, tomēr gala rezultāts ir ieguldīto pūļu vērts, iesakām! Šo kūku 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros gatavoja restorāna Elements šefpavāre Svetlana Riškova.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!