Otrais Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgus apgriezienus, pulcējot 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.
Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām tiks veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri.
Lēni vārīta forele ar meža aveņu medus gurķi, alus želeju un foreles ikriem
Alus un meža aveņu medus novārījumā mērcēta siļķes fileja ar gailenēm, kartupeļu un mini cukini ripiņām
Angusa liellopa fileja ar alu un meža aveņu medu
Ravioli ar alū un medū sautētu vērša asti, kazas sieru un spinātiem
Cūkas fileja medus, alus un garšvielu marinādē ar karamelizētiem dārzeņiem
Dārza salāti vinegreta mērcē ar filejas strēmelītēm medus un alus marinādē
Meža aveņu medus 'stropa' deserts ar biezpienu un alus un ogu želejām
Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas, pasniegtas ar saldējumu un medus-alus mērci
Smiltsērkšķu un lazdu riekstu krēma kūka ar medus un alus zefīru
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit