Foto: Shutterstock
Visi pazīstam situāciju, kad augļu traukā vai uz galda stāvošie banāni, laikam ejot, no skaisti dzelteniem lēnām pārvēršas par punktainiem un brūniem. Ja neizdodas laicīgi banānus apēst un zini, ka izmantosi tos tikai pēc vairākām dienām, šādai situācijai ir risinājums - neliec banānus ledusskapī, jo tas neatgriezeniski izmainīs šī augļa konsistenci un krāsu.

Labāk rīkojies šādi - ņem veselu banānu ķekaru un pārtikas plēvi. Rūpīgi ietin banānu kātus plēvē tā, lai tie būtu pilnībā nosegti, tam būs nepieciešamas vairākas plēves kārtas. Šādi sagatavotus augļus var uzglabāt pat divas reizes ilgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!