Foto: Shutterstock
Burkāns ir viens no pilnvērtīgākajiem rudens dārzeņiem, kas vīrusu laikā mūs stiprina ar vasarā uzkrātajiem vitamīniem. Tā sastāvā esošie fitoncīdi palīdz iznīcināt organismam nelabvēlīgus mikrobus, bet, atšķirībā no veselīgajiem sīpoliem un ķiplokiem, burkāni neizceļas ar specifisku smaržu. Pareizi uzglabāti, burkāni vērīgās uzturvielas saglabā līdz pat jaunajai ražai. Bet, kā tos labāk uzglabāt, lai skaistie, varenie burkāni neizžūtu jau pāris mēnešu laikā?

Jāievēro, ka pareizai burkānu uzglabāšanai telpas temperatūrai jābūt tuvu nullei. Vari tos glabāt pagrabā, vienā kārtā saliekot nelielās kastītēs un pārberot ar sausām smiltīm. Ja pagraba nav, tad burkānus vari notīrīt un ar virtuves kombaina palīdzību sagatavot dažādā veidā - gan sarīvējot skaidiņās, gan sagriežot ripiņās. Sagataves safasē aiztaisāmos celofāna maisiņos un uzglabā saldētavā. Tad tu visu ziemu varēsi tos izmantot dažnedažādu gardu un veselīgu ēdienu pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!