tasty - 965
Foto: Shutterstock
Makaroni ir vienkāršs un demokrātisks ēdiens - ne velti teju puse Latvijas iedzīvotāju tos lieto uzturā ik nedēļu, bet, pieliekot nedaudz pūļu, vari iegūt patiešām restorāna cienīgu maltīti. Tādēļ, par godu Pasaules Pastas mēnesim, kurš, ak, kāda sagadīšanās, ir tieši oktobris, apkopojām krāsainas makaronu receptes.

Kopš padomju laikiem mēs esam ieraduši visus pastas veidus mīļi dēvēt par "makaroniem", bet tos tomēr būtu pareizāk saukt par pastu, jo ar vārdu "macaroni" tiek apzīmēti tikai viena veida "makaroni" – radziņa formā.

Laika gaitā ir izveidojušās katram ēdienam piemērotas formas un izmēra pastas. Gan to nosaukumi, gan arī pastu piedevas bieži vien ir īsteni itāliskas: tomāti, baziliks, siers, ķiploki, paprika vai čilī pipari, bet šis demokrātiskais produkts pieļauj nebeidzamas improvizācijas iespējas. Piedāvājam pāris idejas ierosmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!