tasty - 1033
Foto: Shutterstock
Droši var apgalvot, ka risoto ir ēdiens, kurš iemācīs mīlēt rīsus pat kaismīgākajiem kartupeļu ēdājiem. Tas ir demokrātisks un pieļauj teju nebeidzamas improvizācijas iespējas. Ja nav vīna- izmanto tikai buljonu, nebūs grēks, ja arī speciālos risoto rīsus aizstāsi ar tiem, kas ir tavos krājumos, kaut īsteni gardēži apgalvo, ka tikai arborio rīsi nodrošina risoto raksturīgo krēmīgi kraukšķīgo struktūru. Lēmumu par risoto gatavību izlemj katrs pavārs pēc saviem ieskatiem: oficiāli rīsiem jābūt vēl drusku stingriem, bet galvenais, lai ēdiens nav sauss, bet gan valgs un plūstošs. Bet tagad gan labāk no runām ķeries pie darbiem un pagatavo kādu no mūsu piedāvātajām receptēm. Tev noteikti izdosies!

Risotto milāniešu gaumē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!