tasty - 1052
Foto: Shutterstock
Kad jūti, ka dvēsele sāk ilgoties pēc jūras produktiem, rīkojies pēc vecās labās sistēmas - atver saldētavu un atkausē garneles. Tās garšo teju visiem, jo izceļas ar maigu, delikātu garšu un, pareizi pagatavotas, ir sulīgas un aromātiskas. Baltvīns, laims, čili, ķiploki un ingvers ir daži no produktiem, kas garšas ziņā lieliski sader ar garnelēm un paver iespējas nebeidzamām garšas variācijām. Un, kaut garneles nav gluži ikdienišķs produkts, tomēr ir reizes, kad var un vajag sevi palutināt. Kāpēc lai tas nenotiktu šodien?

Tā kā garneles ātri bojājas, tās tūlīt pēc nozvejošanas tiek sasaldētas. Veikalos nopērkamas gan svaigas negatavas, gan vārītas ar čaulu, gan jau izlobītas – visas saldētas. Pērkot jau gatavas lobītās garneles, jāraugās, lai to astītes būtu saliektas, pretējā gadījumā tās uzturā nevajadzētu lietot.Saldētās garneles vislabāk atkausēt pakāpeniski ledusskapja apakšējā nodalījumā.

Jā pērc garneles, ielāgo, ka uz garneļu ķermeņa nevajadzētu būt dzelteniem vai melniem plankumiem. Labas kvalitātes garnelēm gandrīz nav smaržas, ja nu vienīgi jūras svaiguma aromāts. Garneļu čaulai jābūt veselai un nebojātai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!