Kā Mārtiņdienas ēdiens parasti tiek daudzināts gailis un vista, pēdējā laikā - arī zoss, kas pildīta ar skābiem kāpostiem un āboliem. Atbilstoši seniem ticējumiem, pirms cepšanas putnam piesien kājas un spārnus, lai tas neaizlido. Mārtiņdienas mielastā neiztikt arī bez cūkgaļas, senākos laikos to vārīja kopā ar putraimiem un kāpostiem. Vēl latvju rakstos minēts, ka Mārtiņos ēd arī taukšķētus zirņus,pīrāgus, putraimdesas, turklāt galdā noteikti jāliek arī medus, rudzu rupjmaize un sāls, ar mizu cepti kartupeļi, burkāni, kāļi un sālsūdenī vārītas pupas. Iedvesmai piedāvājam savu Mārtiņdienas mielasta versiju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit