tasty - 960
Foto: Shutterstock
Biezpienu var uzskatīt par vienu no latviskākajiem produktiem. Tie, kam nācies ceļojot vai kādu citu iemeslu pēc ilgāku laiku atrasties ārpus dzimtenes robežām, noteikti var apliecināt, ka mūsu biezpiena analogu citās zemēs ir praktiski neispējami atrast. Biezpieniņu mēs mīlam visos iespējamos veidos: gan ar siļķi un kūpošu kartupeli, gan ar sīki sagrieztiem lociņiem uz rupjmaizes, gan pankūkās, gan, protams, saldos un sāļos sacepumos. Šoreiz piedāvājam septiņas saldu biezpiena sacepumu receptes, kuras vari uzlabot ar jebkādām krājumos esošām svaigām, saldētām, žāvētām vai konservētām ogām. Sacepumi ir ātri pagatavojami, sātīgi un gardi - tieši tādi, lai garšotu pat tiem, kas ikdienā ar biezpienu ir uz "jūs".

Biezpiena - mannas sacepums

Vienkāršais biezpiena - mannas sacepums.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock
Biezpiena sacepums ar āboliem - kompromiss ābolu vai biezpiena plātsmaizei.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar mandelēm

Foto: Shutterstock

Bagātīgs biezpiena sacepums ar mandelēm un žāvētiem augļiem.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar mellenēm

Foto: Shutterstock
Dzīves garšas dažādošanai izmēģini klasisko biezpiena sacepumu, kurā rozīnes un žāvētus augļus aizstāj ar mellenēm - no meža vai dārza. Pasniedz ar putotu saldo krējumu vai vaniļas saldējumu!

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar rozīnēm un citrona miziņu

Foto: Shutterstock
Biezpiena sacepums - gluži kā no bērnības. Pasniedz vēl siltu - ar skābo krējumu vai svaigu ogu mērci, vai ēd aukstu. Vienkārši un ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk

Saldais biezpiena sacepums ar vaniļu un rozīnēm

Foto: Shutterstock
Biezpiena sacepums ar rozīnēm - pēc vēlmes pasniedzams ar ķīseli.

Lasīt vairāk

Ātrais biezpiena sacepums

Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!