Borščs un speķis - ziemas sezonas iztikas minimums. Sešas receptes dūšas piesiešanai
Tasty
Ko tu ziemā gaidi no ēdiena? Pareizi, - tu gribi, lai tas tevi sasildītu. Un kura zupa tev nāk prātā pirmā, domājot par šo gardo, sildošo virumu? Atkal trāpīts - tas ir borščs! Borščs pamatoti tiek uzskatīts par virtuves karali un pavārmākslas prasmju augstāko pilotāžu. Pamatā tā ir dārzeņu zupa, kuras sastāvā ir bietes un kāposti. Izrādās, ka boršču ēda jau Senajā Romā, bet tā tradicionāli ir arī Ukrainas un Krievijas nacionālās virtuves sastāvdaļa. Pastāv neskaitāmi boršča pagatavošanas veidi - tajā tiek izmantotas gan dažādu veidu gaļas, gan dažādi sālījumi, arī skābēti kāposti, skābētas bietes, āboli un kas tik vēl ne. Ļoti gardu boršču var pagatavot arī nepievienojot ne grama gaļas - viss āķis slēpjas pavāra meistarībā. Svarīgi ir ievērot arī pareizus boršča pasniegšanas likumus. Lai dietologi šoreiz iet ieskrieties - šī zupa ir jābauda ar krietnu karoti trekna skābā krējuma. Un, lai bauda būtu pilnīga, piekožot klāt mutē kūstošu speķa maizi, kura bagātīgi aizdarīta ar zaļumiem. Eh, dzīve tomēr ir skaista!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit