Saldi, kraukšķīgi, garšvielām bagāti un skaisti dekorēti – cepumi ir tie, kas ienes mājās pirmās svētku garšas un sajūtas. To gatavošana kopā ar bērniem ir īpaši aizraujoša: milti put pa gaisu, darbu karstumā tiek notriepts arī dažs labs degungals un notiek cīņa par to, kurš ar pirkstu no bļodas ātrāk izķeksēs gardo mīklas pārpalikumu.
Dzērveņu-kanēļa cepumi, ingverotas piparkūkas, lazdu riekstu-šokolādes "biscotti", krāsainie kokosriekstu cepumiņi – tie visi ir tik garšīgi! Vienkārši izvēlies kādu no kraukšķīgi cukurotajām receptēm, kuras gatavojot māju piepildīs saldais svētku laika aromāts
Kraukšķīgās svētku piparkūkas
Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.
Krāsainie kokosriekstu cepumiņi
Dzīvespriecīgi un koši, šie cepumiņi piešķirs krāsas tavai ikdienai. Turklāt tie, pateicoties rīsu pārslām, ir gaisīgi un burtiski kūst uz mēles.
Espresso cepumi ar baltās šokolādes pildījumu
Rieksti un baltā šokolāde lieliski papildina šo cepumu maigo kafijas garšu. Tie garšos lieliski ne tikai ar tasīti stipra espresso, bet arī ar glāzi auksta piena.
Cukuroti mežģīņu cepumi
Grezni mežģīņu cepumi, kuri ne vien lieliski garšo, bet arī izskatās tik dekoratīvi, ka vari tos izmantot pat kā eglīšu rotājumus.
Krēmīgie šokolādes kvadrātiņi
Šokolādes kvadrātiņi ar bagātīgu glazūras kārtu – katrs kumoss ir īsts baudījums garšas kārpiņām.
Smilšu mīklas sirsniņcepumi ar dzērvenēm
Mutē kūstoši sirsniņcepumi ar spirdzinošiem dzērveņu gabaliņiem, kuri noslēpušies aiz cukurotās garoziņas.
Cepumu zvaigznītes ar šokolādes krēma pildījumu
Glītas cepumu zvaigznītes ar riekstu krēma pildījumu radīs īstu svētku noskaņu.
Vienkāršie kokosriekstu-pekanriekstu cepumi
Grezni cepumi, kurus vari glīti iesaiņot un uzdāvināt kādam īpaši mīļam cilvēkam. Tavas pūles noteikti tiks atzinīgi novērtētas.
Šokolādes un mandeļu cepumi ar pūdercukuru
Šie šokolādīgie mandeļu cepumi izskatās tik kārdinoši un ziemīgi, ka pirmā sniega gaidās tā vien gribas ļaut vaļu bērnišķīgai sajūsmai un slepus nolaizīt saldo pūdercukura kārtiņu.
Ievārījuma kvadrātiņi ar bērnības garšu
Ievārījuma kvadrātiņi, kas nedaudz garšo pēc bērnības - it īpaši, ja ar tiem našķējas, uzdzerot glāzi piena.
Tumšās šokolādes cepumi ar baltās šokolādes glazūru
Šie cepumi neprasa nekādus komentārus, jo, kā zināms, šokolādes nekad nemēdz būt pārāk daudz. Vienkārši pagatavo un izbaudi katru kumosu!
Ātrie ingvera cepumi
Cepumi ar Ziemassvētku garšu. Tie nedaudz atgādina piparkūkas, tomēr nav tik pikanti. Vienkāršos un ātri pagatavojamos ingvera cepumus vari uzlabot ar marmelādes, krēma vai putukrējuma kārtiņu, bet arī bez tā visa tie garšo lieliski.
Lazdu riekstu un šokolādes 'biscotti'
Ja tev mājās nav lazdu riekstu, nebēdā – izmanto tos, kuri tev ir pieejami. Itāļi biscotti pagatavošanai parasti izmanto mandeles un bauda šos bezgala gardos cepumus ar tasi kafijas.
Ātrie dzērveņu-kanēļa cepumi
Šie cepumi pieļauj teju neierobežotas improvizācijas iespējas - dzērvenes vari aizstāt ar sadrupinātu šokolādi, riekstiem vai citrona mizu un magoņu sēkliņām.
Zemesriekstu-dateļu cepumi
Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.
Lavandas 'scones' cepumi
Gatavojot Anglijā tik iecienītos 'scones' cepumus, jāņem vērā pāris nosacījumi: visiem produktiem ir jābūt aukstiem un procesam jānotiek ātri - bez pārcentības un ilgas mīcīšanas, jo tikai šādi 'scones' iegūs pareizo strukturu.