Runā, ka šī leģendārā itāļu deserta pirmsākumi meklējami jau 17.gadsimtā, kad tas skaitījies Toskānas lielhercoga mīļākais ēdiens.
Tiramisu tiek dēvēts arī par eņģeļu un kurtizāņu ēdienu. Iespējams, šim saldajam ēdienam ir visbagātīgākais recepšu variāciju skats, jo nav vienas "īstās" tiramisu receptes - Marsalas vīnu reizēm aizstāj gan ar Amaretto, konjaku, rumu vai citu stipro alkoholu. Putukrējuma vietā liek olas baltumu. Olu dzeltenuma vietā olu liķieri. Savoiardi jeb dāmu pirkstiņu vietā izmanto mīkstas piparkūkas.
Klasiskajā tiramisu receptē izmanto vistu olas. Ja baidies lietot termiski neapstrādātas olas, varat aizstāt tās ar paipalu olām, jo tās neapdraud salmoneloze.
Tiramisu pildījumam paredzēto putukrējumu labāk kul "pa vecai modei" - ar putojamo slotiņu. Šādi labāk varēsi kontrolēt putu gaisīgumu, jo tās nekādā gadījumā nedrīkst pārkult, turklāt tavu roku siltums šim izsmalcinātajam desertam piešķirs krietnu devu mīlestības, kas, mūsuprāt, ir viena no svarīgākajām šī leģendārā deserta sastāvdaļām.