PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Tiramisu - pat šis vārds jau skan kā salds solījums. To reiz pagaršojot, gaidas apstiprinās - maigs un gaisīgs kā mākonis, tas samtaini čaukstot burtiski kūst mutē. Vārds "tiramisu" itāļu valodā nozīmē "ņem mani" vai "noplūc mani". Ja var ticēt leģendai, tiramisu kūka esot bijusi 19.gadsimta Venēcijas kurtizāņu mīļākais saldais ēdiens. Rūpējoties par tavu brīvdienu baudījumu, esam sagatavojuši septiņas grēcīgi gardas receptes.

Runā, ka šī leģendārā itāļu deserta pirmsākumi meklējami jau 17.gadsimtā, kad tas skaitījies Toskānas lielhercoga mīļākais ēdiens.

Tiramisu tiek dēvēts arī par eņģeļu un kurtizāņu ēdienu. Iespējams, šim saldajam ēdienam ir visbagātīgākais recepšu variāciju skats, jo nav vienas "īstās" tiramisu receptes - Marsalas vīnu reizēm aizstāj gan ar Amaretto, konjaku, rumu vai citu stipro alkoholu. Putukrējuma vietā liek olas baltumu. Olu dzeltenuma vietā olu liķieri. Savoiardi jeb dāmu pirkstiņu vietā izmanto mīkstas piparkūkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!