Šonedēļ turpinām pagājušajā pirmdiena aizsākto gavēņa recepšu ciklu. Lai gavējot neciestu tava veselība un nepasliktinātos ādas stāvoklis, kas, gatavojoties svētkiem, ir īpaši svarīgs faktors, šīs nedēļas apkopojumā iekļāvām arī pāris receptes, kuru sastāvā ir vērtīgās zivis un jūras produkti.
Veselīgie biešu salāti
Veselīgu biešu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.
Samtaina kukurūzas zupa ar garnelēm un lociņiem
Īsti ziemīga un samtaini maiga kukurūzas zupa, kurai garneles piešķir izsmalcinātību un vieglumu. Lielisks veids kā sevi nedaudz palutināt nogurdinošas darba nedēļas izskaņā.
Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu
Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.
Krēmīgs citronu risoto
Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.
Tagliatelle makaroni ar tunci
Ļoti vienkārši un ātri pagatavojama vakariņu ideja.
Kartupeļu salāti ar krēmīgu avokado mērci
Varen gardi kartupeļu salāti. Avokado tiem piešķir krēmīgumu, zaļumi rūpējas par svaigumu, bet etiķis un sinepes - par asumiņu.
Mencas kotletes ar zirņu biezeni un zeltainiem kartupeļu stienīšiem
Mencas kotletes ar kartupeļu stienīšiem ir variācija par angļu virtuves "fish and chips". Karijs klasiskajam garšu salikumam piešķir nedaudz eksotisku noti.