bumbieru tarte-001
Foto: Shutterstock
Bumbieri ar tikai sev vien raksturīgo sulīgi sviestaino mīkstumu ir vieni no ziemas sezonas augļu favorītiem. Iekožoties saldajā auglī, tas patīkami nokraukšķ, solot īstu garšu baudījumu. Starp citu, sarkanvīnā vārīti bumbieri ir deserts, kas daudzviet pasaulē asociējas ar izteiktu Ziemassvētku garšu. Un, ja vēl tas tiek papildināts ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu un pilnai laimei pārkaisīts ar piparkūku garšvielām, atteikties ir neiespējami! Turklāt šos augļus var ne tikai konservēt, no bumbieriem iespējams pagatavot izcili gardas plātsmaizes, tartes, kūkas un citus desertus. P.S. Atceries, ka bumbiera maigo garšu lieliski akcentē aromātiskais timiāns.

Ātrā bumbieru kūka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!