zupa
Foto: Shutterstock
Šķeltie zirņi ir viens no lētākajiem olbaltumvielu avotiem, turklāt no tiem gatavoti ēdieni ir ļoti garšīgi un garantē ilgstošu sāta sajūtu. Tādēļ šķelto zirņi ir lielisks produkts, ar ko papildināt ekomiskās ēdienkartes sarakstu ziemas mēnešos.

Ļoti iespējams, ka tu zirņu putru pēdējo reizi baudīji tik sen, ka īsti pat nevari to atsaukt atmiņā, bet velti, jo šis latviskais ēdiens ir ģeniāli vienkāršs, bet tai pat laikā ļoti garšīgs. Un, kaut putra un zirņu zupa nenoliedzami ir populārākie šī demokrātiskā produkta izmantošanas veidi, tomēr no zirņiem ir iespējams pagatavot arī citus gardus un spēcinošus ēdienus. Ja izvēlēsies maltītei kādu no šīm receptēm, badā noteikti nepaliksi!

Atceries, ka pirms vārīšanas zirņus ieteicams kādu stundu izmērcēt ūdenī. Tad nokās tos, noskalo zirņus un izmanto pēc saviem ieskatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!