Ļoti iespējams, ka tu zirņu putru pēdējo reizi baudīji tik sen, ka īsti pat nevari to atsaukt atmiņā, bet velti, jo šis latviskais ēdiens ir ģeniāli vienkāršs, bet tai pat laikā ļoti garšīgs. Un, kaut putra un zirņu zupa nenoliedzami ir populārākie šī demokrātiskā produkta izmantošanas veidi, tomēr no zirņiem ir iespējams pagatavot arī citus gardus un spēcinošus ēdienus. Ja izvēlēsies maltītei kādu no šīm receptēm, badā noteikti nepaliksi!
Atceries, ka pirms vārīšanas zirņus ieteicams kādu stundu izmērcēt ūdenī. Tad nokās tos, noskalo zirņus un izmanto pēc saviem ieskatiem.
Ja laika nav daudz, vari izlīdzēties tikai noskalojot zirņus, līdz ūdens vairs nav tik miltains. Tikai rēķinies, ka iepriekš neizmērcēti zirņi gatavosies nedaudz ilgāk.
Zirņiem kā garšviela ļoti piestāv timiāns - gan svaigs, gan kaltēts.