Dārzeņu koservēšanas tradīcija Korejā ir kļuvusi tik populāra, ka jēdziens "kimči" mūsdienās vairāk tiek attiecināts tieši uz fermentētiem nevis svaigiem dārzeņiem.
Kaut konservēšanai korejieši ir iemanījušies izmantot praktiski visus valstī augošos dārzeņus, tomēr visbiežāk tiek pielietoti kāposti, burkāni, rāceņi un gurķi. Kimči pagatavošanai tiek izmantotas gan mums labi zināmas garšvielas, piemēram, ķiploki, sīpoli, ingvers, sāls un pipari, gan eksotiskākas - zivju un austeru mērce. Melnie pipari marinādē bieži vien tiek aizstāti ar čili pipariem.
Tiek uzskatīts, ka korejiešu gaumē marinētiem dārzeņiem piemīt ārstnieciskas īpašības. Kimči samazinot diabēta un sirds saslimšanu risku, palīdzot cīnīties ar liekajiem kilogramiem, pazeminot holesterīna, cukura un tauku līmeni organismā, kā arī neļaujot attīstīties ļaundabīgiem audzējiem.
Korejieši dārzeņus mēdz konservēt lielos māla traukos, kurus uzglabā pagrabos vai ierok tos dārzā. Konservētie dārzeņi tiek izmantoti citu ēdienu pagatavošanai un papildināšanai. Īpaši labi tie sader ar gaļas un rīsu ēdieniem. Interesanti, ka Korejā kimči tiek ēsti visās ēdienreizēs, izņemot vakariņas.
Šampinjonu salāti korejiešu gaumē
Šampinjoni ar ceptiem dārzeņiem pikantā marinādē.
Kimči - marinēti kāposti korejiešu gaumē
Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.
Biešu salāti korejiešu gaumē
Kraukšķīgi un pikanti biešu salāti ar bagātīgu garšu buķeti.
Burkānu salāti korejiešu gaumē
Korejas burkāni - pikanti un veselīgi. Tie izceļas ar raksturīgo koreandra-ķiploku garšu salikumu un ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem. Ja vēlies atpūsties no gaļas, Korejas burkāni piešķirs jaunas garšas kartupeļiem un rīsiem.