Noderīgi padomi
Olas baltumu ir vieglāk sakult, ja tas ir svaigs un atdzesēts. Vecas olas kļūst ūdeņainas, tādēļ tās sakult ir grūti. Lai uzlabotu procesu, vari pievienot sāls šķipsniņu, citronskābes vai etiķa pilienu.
Olas baltumi ir jākuļ emaljētā, keramiskā vai stikla traukā. Traukam jābūt pilnīgi sausam un tīram. Nekādā gadījumā neizvēlies alumīnija trauku, jo baltumi gluži vienkārši nekulsies.
Ja olas baltumam būs klāt kaut nedaudz olas dzeltenuma, bezē sakult neizdosies.
Baltumu sakulšanai nederēs koteiļu blenderis.
Ja baltumi ir sakulti nepietiekami labi, tajos cepšanas laikā veidosies lieli gaisa burbuļi un izstrādājumi neizdosies gaisīgi.
Ja baltumi ir sakulti pārāk stipri, tie satur sīkus gaisa burbulīšus ar plānām sieniņām. Cepšanas laikā tie sprāgst un biskvīti saplok.
Labi sakultiem baltumiem ir jāpalielinās apjomā 4-5 reizes un jāsaglabā forma. Tie nedrīkst izplūst un putām jābūt stingrām.
Cukurs olbaltumiem ir jāpievieno tad, kad tie jau ir pietiekami labi sakulti, pakāpeniski, nesteidzoties. Ja pievienosi visu cukuru uzreiz, baltumi var palikt šķidri. Pēc cukura pievienošanas baltumus jāsakuļ līdz viendabīgai. spīdīgai masai.
Pēc sakulšanas baltumi jāizliek uz krēma vai mīklas un uzmanīgi, vienā virzienā jāmaisa līdz viendabīgas masas iegūšanai. Baltumus nedrīkst iespiest, jo zudīs to gaisīguma efekts.