Sukādes no augļiem un ogām var saukt par tradicionālām, bet šī našķa pagatavošanai nav ierobežojumu. Vari tās pagatavot, piemēram, no ķirbja, burkāna vai bietēm, tikai izvēliess tās šķirnes, kas vārot neizšķīst. Burkānu gabaliņi vispirms jānovāra ūdenī, līdz tie ir gandrīz mīksti, tikai tad jāliek cukura sīrupā.
Lai sagatavotu ogu sukādes, nedrīkst aizmirst, ka ogu miziņas nedaudz jāsadursta, lai cukurs tajās var iesūkties un atdalīt sulu. Tālākā sukāžu gatavošana neatšķiras – kad ogas ar cukuru ir piesātinājušās un sīrups atdalījies, masu uz sieta notecina un liek žāvēties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit