sukādes
Foto: Shutterstock
Augļus, ogas un dārzeņus, kas izturēti cukura sīrupā un tad kaltēti, mēdz dēvēt par žāvētiem augļiem, bet pareizi būtu tos saukt par sukādēm. Tas ir gards un, galvenais, veselīgs kārums - lieliska alternatīva tiem, kuriem garšo saldumi, bet rūp arī veselība. Šī enerģētiskā našķa sastāvā nav mākslīgo konservantu, kā arī garšas un krāsas uzlabotāju. Sukāžu pagatavošana ir izcili vienkārša un tev būs nepieciešamas tikai divas pamatsastāvdaļas – augļi un cukurs. Sukādes var pagatavot no daudziem augļiem un dārzeņiem, bet mēs iedvesmai piedāvājam piecas receptes, kuras vari izmantot, lai ļautos fantāzijas lidojumam un pagatavotu neskaitāmas sukāžu variācijas.

Sukādes no augļiem un ogām var saukt par tradicionālām, bet šī našķa pagatavošanai nav ierobežojumu. Vari tās pagatavot, piemēram, no ķirbja, burkāna vai bietēm, tikai izvēliess tās šķirnes, kas vārot neizšķīst. Burkānu gabaliņi vispirms jānovāra ūdenī, līdz tie ir gandrīz mīksti, tikai tad jāliek cukura sīrupā.

Lai sagatavotu ogu sukādes, nedrīkst aizmirst, ka ogu miziņas nedaudz jāsadursta, lai cukurs tajās var iesūkties un atdalīt sulu. Tālākā sukāžu gatavošana neatšķiras – kad ogas ar cukuru ir piesātinājušās un sīrups atdalījies, masu uz sieta notecina un liek žāvēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!