Kakao pulveris ir unikāls dabas produkts, kas tiek iegūts no kakao pupiņām. Tās ir iemantojušas popularitāti jau sensenos laikos: kakao koks senajiem actekiem bija svēts, savukārt maiji šīs pupiņas izmantoja kā valūtu. Tikai 19. gadsimtā holandietis Kunrāds van Gutens izgudroja spiedi, ar kuru no grauzdētām kakao pupiņām varēja izspiest divas trešdaļas kakao sviesta. Pāri palikušais pulveris tad arī kļuva par mūsdienu kakao pulvera priekšteci.
Ņem vērā!
Kakao pulvera krāsa variē no gaiši brūnas līdz tumši brūnai. Ņem vērā – jo kakao krāsa gaišāka, jo labāka tā kvalitāte.
Kakao pulveris nedrīkst būt pelēcīgs, zaudējis smaržu, piesūcies ar citu produktu smaržu vai ieguvis piegaršu.
Jo smalkāk samalts kakao pulveris, jo vieglāk no tā pagatavot dzērienu.
Paberzējot pulveri pirkstos, nav jājūt daļiņas, kakao arī nedrīkst būt salipis kunkuļos.
Kakao pulveri ieteicams uzglabāt cieši noslēgtā traukā.
Kakao biskvīta torte ar putukrējumu un ogām
Diētiskā banānmaize ar sēkliņām un kakao
Klasiskais tiramisu
Piparkūku kakao ar dedzinātiem zefīriem
Kakao krēms kā senos laikos
Krēmīgais šokolādes un 'Bailey's' liķiera pudiņš
Trifeļu kūka bez cepšanas
Drupaču torte 'Kurmju rakums'
Bērnības kūka - saldais 'kartupelis'
Šokolādes trifeles ar kakao
Bumbieru un kakao krēma pīrāgs
Pārsteidz un iepriecini ģimeni svētkos ar gardu saldo pīrāgu, kas pildīts ar bumbieriem un kakao krēmu.