PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Cepeša smarža, mijoties ar štovētu kāpostu saldskābo aromātu, ziņo, ka jau pavisam drīz būs laiks sēsties pie svinību galda. Kāposti jau izsenis ir latvieša vēderam saprotams un tīkams paēdiens, tādēļ nebūs melots sakot, ka katram no mums ir sava štovētu kāpostu recepte. "Īstā" garša visbiežāk ir tā, kas atsauc atmiņā ģimeniskos vakarus vecāku vai vecmāmiņas mājās. Tā kā kāpostu gatavošana ir samērā laikietilpīgs pasākums, ikdienā, protams, var izlīdzēties ar vekalos nopērkamajiem "spainīšu" kāpostiem, bet svētkos gan ne. Tad labāk uzsien skaistāko priekšautu un dodies virtuvē, lai radītu garšas un smaržas, kas pārtaps skaistās atmiņās un tiks nodotas mantojumā nākamajām paaudzēm.

Sarkano kāpostu sautējums ar čili

Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!