Foto: Shutterstock
Pildīts lavašs - uzkoda, kas ir ģeniāla savā vienkāršībā. Tā izskatās kārdinoša un ir zibenīgi pagatavojama. Pat ja ciemiņi jau teju klauvē pie durvīm, tu pāris minūšu laikā vari uzklāt galdu, kas viņiem pārsteigumā liks noelsties. Pildījumu vari veidot, ļaujoties savai fantāzijai un variējot krājumos pieejamos produktus. Pat tad, ja šķiet, ka ledusskapī nekā nav, ir iespējams atrast radošu risinājumu: biezpiens ar zaļumiem, ievārījums ar zemesriekstu sviestu, krējums ar lociņiem - tas viss noderēs lavaša pildījumam. Protams, vari izmantot arī dažādu veidu sieru, gaļu, desas, tunci, garneles, lasi, konservētus un svaigus dārzeņus, arī kādu salātlapu un zaļumus. Ja negribas sāļo lavašu, var gatavot saldo, pildītu ar krēmsieru, džemu,biezpienu, ievārījumu un citām sastāvdaļām.

Lavašs ar siera salātiem

Foto: Shutterstock

Lavašs ar siera salātiem - ātri pagatavojama uzkoda

Lasīt vairāk

Asie lavaša uzkodu rullīši ar tunci

Foto: mosfood

Sajauc tunci ar majonēzi, mārrutkiem un sīki sagrieztu sīpolu.

Lasīt vairāk

Lavašs ar maltās gaļas pildījumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar maltās gaļas pildījumu - gards gan karstā, gan aukstā veidā.

Lasīt vairāk

Lavašs ar lasi un olīvām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lasīt vairāk

Lavašs ar sīpoliem un krējumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar sīpoliem un krējumu pagatavojams 10 minūtēs.

Lasīt vairāk

Lavašs ar krabja nūjiņām

Foto: Shutterstock

Lavašs ar krabja nūjiņām - garda un vienkārši pagatavojama uzkoda.

Lasīt vairāk

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.

Lasīt vairāk

Lavaša rullīši ar vistu, dārzeņiem un kūpinātu sieru

Foto: DELFI.lt

Vistas stilbiņus un brokoļus novāra. Brokoļus sadala nelielās rozetītēs, vistas gaļu saplucina.

Lasīt vairāk

Lavašs ar kausētu sieru un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Lavašs ar kausētu sieru un šķiņķi - pa spēkam arī bērniem un jauniešiem.

Lasīt vairāk

Lavašs ar sieru, žāvētu visu un papriku

Foto: Shutterstock

Ātrajām uzkodām - lavašs ar sieru, žāvētu vistu, papriku un Ķīnas kāpostu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!