Foto: Shutterstock
Tādi svētku priekšdarbi kā piemājas teritorijas izrotāšana vai īstās un vienīgās eglītes atrašana plašajos Latvijas mežos ir jautrs, bet visai laikietilpīgs un, vārda burtiskā nozīmē, atvēsinošs pasākums. Termosā līdzi paņemts karstais dzēriens radīs ziemas sezonai raksturīgo atmosfēru un ātri vien sasildīs gan nosalušos degungalus, gan rokas un kājas.

Pirmssvētku darbu dunā neaizmirsti arī par šoferīti un bērniem – viņi varēs sildīties ar nevainīgo karstvīna versiju vai tēju.


Karstie dzērieni ne tikai pasargās no aukstuma, bet arī palīdzēs atvairīt baciļu uzbrukumu, nodrošinot veselību. Piedāvājam 14 receptes, kas noteikti noderēs gan skaistajā svētku gaidīšanas laikā, gan gada nogales svētkos.

Lai labi garšo!

Ziemassvētku karstvīns ar mandelēm un rozīnēm

Foto: Shutterstock
Zviedrijā karstvīnu jauc ar aromatizētu degvīnu un pasniedz ar mandelēm un rozīnēm. Lai īpašās karstvīna Ziemassvētku garšas būtu intensīvas un aromāti uzplauktu, degvīna maisījumam ar garšvielām vajadzētu nostāvēties vismaz 24 stundas.

Lasīt vairāk

Īpaši sildošais karstvīns

Foto: Shutterstock
Karstvīns, kā zināms, ir sildošs dzēriens, bet šī versija ir īpaši "siltinoša".

Lasīt vairāk

Nevainīgais karstvīns

Karstvīns, kas patiesībā nav pat vīns! Upeņu un dzērveņu sula, kam pievienots zemeņu sīrups.

Lasīt vairāk

'Karstvīns' autovadītājiem

Karstais dzēriens autovadītājiem un bērnu ballītēm Ziemassvētku laikā.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā pagatavot aromātisku un sildošu ruma punšu Ziemassvētkiem

Foto: Kristaps Vucens

Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika. Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa "Mesty Gourmet" koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors piedāvā karstā čili dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.

Lasīt vairāk

Tradicionālais karstvīns

Foto: Shutterstock

Tradicionālais karstvīns ziemas sezonas ballītēm.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku punšs

Foto: Shutterstock

Ziemassvētku punšs - tiem, kas sasnieguši 18.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku groks

Sildošs un stiprs dzēriens svētku vakaram - Ziemassvētku groks, kurā ir gan gaišais rums, gan ābolu sula. Interesantu noti dzērienam piešķir pievienotā citronzāle.

Lasīt vairāk

Zelta likumi, kā izvēlēties piemērotāko vīnu un karstvīnu svētku galdam

Foto: Shutterstock
Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas svinību maltīti liela daļa sabiedrības izvēlas papildināt ar viegliem alkoholiskajiem dzērieniem – Ziemassvētku laikā pieaug dažādu vīnu un karstvīna patēriņš, bet Jaunā gada nakts nav iedomājama bez glāzes šampanieša vai dzirkstošā vīna. Lai izvēlētais dzēriens ne vien palīdzētu radīt svētku noskaņu, bet arī papildinātu galdā celto ēdienu garšas nianses, veikalu tīkls "AlkOutlet", konsultējoties ar vīnzini Jāni Kaļķi, ir apkopojis dažus padomus, kā izvēlēties piemērotāko vīnu svētku galdam.

Lasīt vairāk

Groks ar citrusiem

Foto: Shutterstock
Vēsajam laika iestājoties, svētku reizēm būs piemērots karstais groks.

Lasīt vairāk

Medus punšs

Medus punšs ir īsts ziemas kokteilis - tumšais rums, ko papildina ābolu sula un medus sīrups, sasildīs!

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošs augļu punšs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.

Lasīt vairāk

Ābolu punšs

Foto: Shutterstock
Ābolu punšs bērniem, ko pieaugušie var gatavot no ābolu sidra un papildināt ar šļuciņu kalvadosa, lai siltāk.

Lasīt vairāk

Sildošais apelsīns

Foto: Publicitātes foto
Veselīgo apelsīnu sulu vari baudīt arī karstā veidā, pagatavojot no tās ziemīgu kokteili.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!