dzērveņu mērce
Foto: Shutterstock
Cepetis ar šokolādes mērci? Vairums apgalvos, ka tas skan dīvaini. Tikai ne tādā gadījumā, ja tā ir rūgtās šokolādes mērce ar čili, kas ir ļoti populāra Meksikā. Kāpēc gan arī mēs nevarētu iedvesmoties un svētkiem piešķirt jaunas garšas, ierasto cepeša mērci aizstājot ar ko neierastāku? Izrādās,ka gaļas garšu lieliski papildina ingvera aromāts, sulīgi apelsīni, asie pipari, zilais siers un pat dažs labs ievārījums. Nebaidies eksperimentēt un tev noteikti izdosies!

Plūmju - ingvera čatnijs

Foto: Shutterstock

Plūmju - ingvera čatnijs pikantai piedevai jebkurā sezonā.

Lasīt vairāk

Aprikožu čili mērce

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Jogurta mērce

Foto: Shutterstock

Jogurta mērce ar ķiplokiem un gurķiem.

Lasīt vairāk

'Mole'- pikanta tumšās šokolādes mērce meksikāņu gaumē

Foto: Shutterstock

'Mole' ir Meksikas virtuvei raksturīga tumšās šokolādes mērce ar dziļu, izteiksmīgu un piesātinātu garšu, kuru vēl vairāk paspilgtina garšvielas. Šī mērce ir lielisks papildinājums gaļas, it īpaši liellopa gaļas, ēdieniem.

Lasīt vairāk

Austrumu mērce no pipariem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Austrumu mērce no pipariem un tomātiem - gardam aizdaram.

Lasīt vairāk

Apelsīnu mērce

Apelsīnu mērce ar koriandru, ingveru un apelsīnu liķieri. Lieliski garšos gan pie cepeša un sieriem, gan pie krēmveida desertiem.

Lasīt vairāk

Zilā siera - saldā krējuma mērce

Zilā siera mērce - garšos gan ar tikko vārītiem makaroniem, gan ar cepeti, vistu spārniņiem vai svaigiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Bumbieru ievārījums ar ingveru

Foto: Shutterstock

Bumbieru ievārījums ar ingveru - gardums ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!