PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Gaļas kūpinājumi ir mūsu virtuvei tradicionāls un latvieša sirdij tuvs produkts. Īstai, mājās vai nelielos ģimenes uzņēmumos kūpinātai gaļai piemīt izcils, ne ar ko nesajaucams aromāts un brīnišķīga garša, ko nodrošina no senčiem mantotas, gadsimtiem ilgi izkoptas kūpināšanas prasmes. Tādēļ, lai Eiropas Savienības ierēdņi teic ko teikdami, diezin vai kāds labprātīgi atteiksies no sulīgas kūpinātas vistiņas baudīšanas. Kūpinājuma aromāts piestāv daudziem ēdieniem, padarot tos vēl gardākus un smeķīgākus - sautējums, zupa vai salāti tikai iegūs, ja pievienosi tiem kūpinātu vistu.

Žāvētas vistas salāti ar pistācijām un vīnogām

Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti ātrām vakariņām vai launagam.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas plovs ar čili un pistācijām

Foto: Vida Press
Kādēļ ātrais? Jo tiek gatavots no iepriekšējās dienas vakariņu pārpalikuma! Ja, gatavojot ceptus vistas šķiņķīšus ar dārzeņiem

(recepti aplūko šeit),

pārcenties un ģimenes lokā nevarējāt visu apēst, pārpalikumus var izmantot, nākamajā dienā pagatavojot pikantus rīsus ar gaļu, dārzeņiem un pistācijas riekstiem. Ja tev nav vakardienas šķiņķīšu, vari tos aizstāt ar kūpinātu vistu. Garšīgi!

Lasīt vairāk

Doniņa ar kūpinātu vistu un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Publicitātes foto
Kūpināta vistiņa, saulē kaltēti tomāti un svaiga maizes doniņa, izklausās kārdinoši!

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar selerijas sakni un kūpinātu vistu

Foto: Shutterstock
Sātīgais kartupeļu un selerijas saknes sacepums var būt gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva kādam gaļas ēdienam.

Lasīt vairāk

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu

Foto: Shutterstock
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar kūpinātu gaļu

Ķirbis labi sader ar kūpinātu vistu, bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem. Recepti piedāvā kulinārijas bloga
lindasvirtuve.lv
autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Gardais vistas kebabs ar gurķu-ķiploku mērci

Foto: Vida Press
Lieliska kebabu recepte, kas noderēs gan pusdienām gan vakariņām, gan, iesaiņota folijā, līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumā pie dabas. Īpaši ātri varēsi to pagatavot, ja no vakariņām būs palicis pāri kāds cepeša gabaliņš vai vistas fileja.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Krēmīgie makaroni ar zaļajiem zirnīšiem un kūpinātu vistu

Meklē ideju ātrām un sātīgām vakariņām? Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar papriku un valriekstiem

Foto: Shutterstock
Smeķīga vistas zupa ar papriku un valriekstiem.

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar nektarīniem un aveņu mērci

Foto: Vida Press
Atsvaidzinoši un sātīgi salāti vasarīgām brokastīm vai vakariņām. Kūpinātas vistas vietā droši vari izmantot arī cepeškrāsnī ceptu vistu - ja no iepriekšējās dienas vakariņām palicis pāri!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!