plovs
Foto: Shutterstock
Plovs ir ēdiens, par kuru vienmēr ir tikuši lauzti šķēpi - teju katram, kurš kaut reizi mūžā ir nobaudījis bezgala aromātisko un sātīgo plovu, ir viedoklis, kā tam jāizskatās, jāgaršo, un kā tas pareizi jāgatavo. Īpaši dedzīgi savus uzskatus pauž tie, kuriem nācies nobaudīt autentisku kazanā gatavotu plovu tā dzimtenē Vidusāzijā. Gandrīz visas šā reģiona valstis pretendē uz vienīgo īsto plova recepti, tāpēc labāk neiesaistīties strīdos, bet izbaudīt burvīgo dažādību - no saldiem, irdeni-gaisīgiem ploviem ar rozīnēm un visu veidu žāvētiem augļiem līdz trekniem virumiem, kur dominē jērs, sīpoli un garšvielas.

Plovs - visbagātīgākais un īstākais

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!