PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Kaut rasols, siļķe kažokā un kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti, bez šaubām, ir garšīgi, to baudīšanu labāk atstāt svētku reizēm. Bet ikdienu vari padarīt krāsaināku, veselīgāku un garšīgāku ar lapu un dārzeņu salātiem, kur siers, gaļa un jūras veltes kalpo tikai kā piedeva. Arī par majonēzi un krējumu labāk kādu laiku aizmirsti, tā vietā salātu aizdaram izvēloties uz eļļas vai jogurta bāzes gatavotas mērcītes. Mērces garšas uzlabošanai vari izmantot jebkādu citrusaugļu sulu, sinepes, aromātiskos etiķus, balzamiko krēmu, sojās mērci un citus ledusskapja plauktos atrodamos labumus. Ja salātiem pievienosi svaigas dzērvenes, kaltētas ogas, sēkliņas, mandeļu skaidiņas vai granātābola sēkliņas, te kļūs ne vien garšīgāki, bet arī priecēs acis, liekot garšas kārpiņām sarosīties jau pirms gardās un veselīgās maltītes nobaudīšanas.

Ātrie salāti ar tunci, zaļajām pupiņām un kartupeļiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!