PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Kaut rasols, siļķe kažokā un kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti, bez šaubām, ir garšīgi, to baudīšanu labāk atstāt svētku reizēm. Bet ikdienu vari padarīt krāsaināku, veselīgāku un garšīgāku ar lapu un dārzeņu salātiem, kur siers, gaļa un jūras veltes kalpo tikai kā piedeva. Arī par majonēzi un krējumu labāk kādu laiku aizmirsti, tā vietā salātu aizdaram izvēloties uz eļļas vai jogurta bāzes gatavotas mērcītes. Mērces garšas uzlabošanai vari izmantot jebkādu citrusaugļu sulu, sinepes, aromātiskos etiķus, balzamiko krēmu, sojās mērci un citus ledusskapja plauktos atrodamos labumus. Ja salātiem pievienosi svaigas dzērvenes, kaltētas ogas, sēkliņas, mandeļu skaidiņas vai granātābola sēkliņas, te kļūs ne vien garšīgāki, bet arī priecēs acis, liekot garšas kārpiņām sarosīties jau pirms gardās un veselīgās maltītes nobaudīšanas.

Ātrie salāti ar tunci, zaļajām pupiņām un kartupeļiem

Foto: mosfood

Salāti ar tunci, vārītiem kartupeļiem un citiem dārzeņiem - ātrām vakariņām vai pusdienām. Gatavi 30 minūtēs!

Lasīt vairāk

Svaigie veselības salāti ar āboliem un kāpostiem

Foto: Shutterstock
Veselības salāti - svaigi un gardi piedevu salāti.

Lasīt vairāk

Kimči - marinēti kāposti korejiešu gaumē

Foto: Shutterstock
Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.

Lasīt vairāk

Svaigu dārzeņu salāti ar brinzu un olīvām

Foto: Shutterstock
Vieglai maltītei - svaigo dārzeņu salāti ar brinzu un olīvām. Brinzas siera vietā droši vari izmantot arī fetas sieru.

Lasīt vairāk

Cēzarsalāti ar kale kāpostu un lasi

Visātrākais un veselīgākais veids, kā maltītē iekļaut veselīgo un vērtīgo kale kāpostu, ir pagatavojot tos svaigos salātos, taču jāatceras, ka kale kāpostam ir izmantojamas tikai lapas. Šis kāposts lieliski garšos kopā ar tomātiem, lociņiem, ķiplokiem, riekstiem, baziliku, seleriju, pētersīļiem, svaigo sieru, kā arī svaigi spiestās sulās. Cēzarsalātu recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar jogurta mērci

Foto: Shutterstock
Svaigi salāti, kas piemēroti atslodzes dienai

Lasīt vairāk

Selerijas saknes salāti ar valriekstiem un rozīnēm

Foto: Shutterstock
Seleriju salāti ar burkāniem, valriekstiem un rozīnēm būs svaiga piedeva pusdienām jebkurā sezonā.

Lasīt vairāk

Burkānu un mandarīnu salāti ar grauzdētam sēkliņām

Foto: Shutterstock
Veselīgu burkānu un mandarīnu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Lēcu un paprikas salāti

To, ka beluga lēcas ir perfektas salātos, atklāju pagājušajā vasarā. Kopš tā laika, man tās vienmēr ir mājās, un jāsaka - ieņēmušas pirmo vietu lēcu topā. Izvārās ātri, neizšķīst un fantastiski garšo.

Lasīt vairāk

Ātrie grieķu salāti Vidusjūras gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix
Lieliski piemēroti maltītei, kad gribas ko svaigu un gardu, tomēr laika un iedvesmas varoņdarbiem virtuvē trūkst.

Lasīt vairāk

Veselīgie biešu salāti

Veselīgu biešu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Džungļu kāposti

Pavasaris nāk, rokas pašas plauktā meklē īstās grāmatas. Šī recepte nāk no Leslijas Kentones "Svaigās enerģijas bībeles", gluži precīza nav, jo pupiņas man nebija, bet pārējās sastāvdaļas gan, tāpēc tapa salāti ar nosaukumu "Džungļu kāposti".

Lasīt vairāk


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!