dzērveņu muss,
Foto: Shutterstock
Dienās, kad kārojas ko saldu un ātri pagatavojamu, uzputenis ir īstā izvēle. Nav svarīgi, vai to gatavosi izmantojot mannu, olu baltumus vai putotu saldo krējumu, rezultāts būs vienlīdz maigs, gards un bezgala gaisīgs - gluži kā pirmā sniega kupenas. Un kas par to, ka jaunā ogu raža ienāksies tikai teju pēc pusgada - uzputeņa pagatavošanai noderēs gan pērnais ievārījums, gan saldētavas ogu krājumi, gan vekalā nopērkamie eksotiskie augļi. Nosvini jaunas nedēļas un jauna gada sākumu, atsaucot atmiņā bērnības saldo garšu, un pagatavo kādu no mūsu piedāvātajām sešām uzputeņa receptēm jau šovakar.

Dzērveņu uzputenis ar mannu

Foto: Shutterstock
Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.

Lasīt vairāk

Ābolu - cidoniju uzpūtenis

Foto: Shutterstock
Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzpūteni kopā ar pienu.

Lasīt vairāk

Ķirbju uzputenis

Foto: Shutterstock
Ķirbju uzputenis jāpamēģina, lai saprastu - cik tas ir gardi.

Lasīt vairāk

Zemeņu uzputenis

Foto: Publicitātes foto
Šis deserts ir pavisam viegls un gaisīgs - vari izmantot svaigas vai saldētas zemenes, lai zemeņu aromātu ienestu arī ziemas mēnešos.

Lasīt vairāk

Ievārījuma uzpūtenis

Foto: Shutterstock
Kad gribas ko saldu un gaisīgu, tad īstā recepte - ievārījuma uzpūtenis.

Lasīt vairāk

Banānu uzpūtenis

Foto: Shutterstock
Gards banānu uzpūtenis gatavots ar saldo krējumu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!