Arī Ziemeļitālijas klasiskais saldēdiens "panna cotta" ir želeja - maigi samtaina un ļoti trekna, jo tās pagatavošanai izmanto saldo krējumu ar 35% tauku saturu. Lai šo populāro desertu padarītu liesāku, saldais krējums bieži tiek aizstāts ar paaugstināta tauku satura pienu vai aizvietots ar kafijas krējumu. Lai dažādotu" panna cotta" garšu, klasiski lietoto vaniļas garšu var aizstāt ar citrona miziņu, Amaretto liķieri vai saldajam krējumam pievienot kokosriekstu pienu.
Lai želeja izdotos, nedrīkst taupīt uz želatīna rēķina – tam noteikti jābūt kvalitatīvam un jau pārbaudītam produktam, citādi var gadīties, ka cerētā deserta vietā jāsamierinās ar vilšanos.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit