persiku želeja
Foto: Shutterstock
Želejai varētu piešķirt ideāla deserta laurus, jo to droši var pagatavot jau dienu pirms galdā celšanas un vismaz pāris dienas uzglabāt ledusskapī. Turklāt želejas gatavošanai var izmantot daudzas dažādas sastāvdaļas – pienu, jogurtu, saldo krējumu, paniņas, augļu sulas, svaigas un saldētas ogas u.tt. Tādēļ ar šo desertu bez sirdsapziņas pārmetumiem var mieloties gan gardēži, gan kaloriju skaitītāji.

Arī Ziemeļitālijas klasiskais saldēdiens "panna cotta" ir želeja - maigi samtaina un ļoti trekna, jo tās pagatavošanai izmanto saldo krējumu ar 35% tauku saturu. Lai šo populāro desertu padarītu liesāku, saldais krējums bieži tiek aizstāts ar paaugstināta tauku satura pienu vai aizvietots ar kafijas krējumu. Lai dažādotu" panna cotta" garšu, klasiski lietoto vaniļas garšu var aizstāt ar citrona miziņu, Amaretto liķieri vai saldajam krējumam pievienot  kokosriekstu pienu.

Lai želeja izdotos, nedrīkst taupīt uz želatīna rēķina – tam noteikti jābūt kvalitatīvam un jau pārbaudītam produktam, citādi var gadīties, ka cerētā deserta vietā jāsamierinās ar vilšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!