sautēti kāposti
Foto: Shutterstock
Gan svaigi, gan skābēti – kāposti ir īsts ziemas produkts, ko vari izmantot daudzos un dažādos veidos, Kāpostu zupas un šķovēti kāposti ir auksto mēnešu "klasika", bet no šiem sulīgajiem un veselīgajiem dārzeņiem iespējams pagatavot arī gardus sacepumus, salātus, sautējumus un pat uzcept maizi. Turklāt, kāpostu ēdieni ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī nodrošina to baudītājus ar krietnu vitamīnu un minerālvielu devu. Lasot tālāk, uzzināsi par kāpostiem daudz noderīga un smelsies idejas gardām maltītēm.

Vēsture

Pašmāju tirgus letes nav iedomājamas bez kāpostiem, un it īpaši - bez skābiem kāpostiem, tas nu ir skaidrs. Te tie ir saldeni, te ar burkāniem un te ar ķimenēm – katrai gaumei. Skābēti kāposti ir ziemas produkts un vasarā tos nevienam pat īsti negribas jo ir daudz svaigu sezonas dārzeņu un augļu, bet aukstajā sezonā skābēti kāposti ir teju neaizvietojama ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!