rozmarīns kartupeļi
Foto: Shutterstock
Aromātiskais rozmarīns ir neaizvietojama piedeva tumšo gada mēnešu sātīgajiem ēdieniem, jo šī brīnumzālīte vairo enerģiju un optimismu, kā arī uzlabo koncentrēšanās spējas, atmiņu un veicina skābekļa pieplūšanu smadzenēm. Eksperti apgalvo, ka rozmarīna uzmundrinošais efekts pārspēj pat kofeīnu saturošus dzērienus, piemēram, kafiju. Tādēļ ievies šo garšaugu arī savā virtuvē, lai bagātinātu ceptu kartupelīšu, cūkgaļas, zupu un sautējumu garšu vai izmantotu to aromātiskās itāliešu maizes fokačas pagatavošanai.

Ja rozmarīnu audzē mājās – garšaugu podiņā uz palodzes, atceries, ka tā lapas jāievāc pirms auga ziedēšanas, citādi to garša kļūs rūgtena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!