Pica ar ananasiem
Itāļu deserts 'Panna Cotta' ar ogu mērci
Spinātu ravioli
Brokastu risoto ar bekonu
Brīvdienas klāt! Lai pietiktu spēka visiem nedēļas nogales priekiem, iesaku nobaudīt šo brokastu risoto - krēmīgus rīsus ar bekonu, bez čaumalas vārītu olu un artišokiem.
Klasiskā lazanja
Tiramisu
Pasta ar pākšaugiem un pesto
Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza, gan veikalos pieejamie!
Pasta ar Boloņas mērci
Brusketa ar tunci, papriku un pētersīļiem
Ravioli lazanja
Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.
'Caprese' salāti
"Caprese" salāti ātrai uzkodai vai viesību galdam.
Krēmīgs citronu risoto
Baklažānu un tomātu crostini
Fokača - itāliešu maize
Sātīgā lazanjas zupa ar diviem sieriem
Panforte ar tumšo šokolādi, pistācijām un vīģēm
Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'
'Gnocci' jeb kartupeļu klimpas ar sieru
Krāsainās kotletes
Kotlete ir klasika, ēdiens ar bērnības garšu – it kā vienkāršs, bet, iedomājoties par sulīgo gaļas kumosiņu, mute neviļus saskrien pilna ar siekalām. Kaut šķiet, ka kotlete jau tāpat ir gana laba, tomāts, mocarella, anšovs un bazilika lapiņa padarīs to tiešām īpašu.