Vēja kūku pamatā ir plaucētā mīkla, kura cepoties uzpūšas un maizītes vidū veido tukšumu, kuru pēc tam var pildīt ar dažādiem gardiem krēmiem. Patiesībā, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama mīkla, bet ar saviem knifiņiem. Šie septiņi padomi palīdzēs tiem, kuri plaucēto mīklu gatavo pirmo reizi un kuriem jāpārvar bailes nezināmā priekšā.
Lai labi garšo!
Amerikāņu vēja kūkas ar zemeņu sviestu
Brīnišķīgs brīvdienu brokastu gardums - gaisīgas un vienkāršas vēja kūkas jeb "popover". To cepšanai izmanto īpašu olu mīklu, tās cep kēksiņu formiņās un cepoties maizīte uzpūšas un izceļas augstu gaisā, veidojot tukšu vidu. Maizīti pēc tam var plēst uz pusēm, apsmērējot ar sviestu vai ievārījumu. No dotā produktu daudzuma sanāks 12 vēja kūkas.
Gaisīgās vēja kūkas
Gaisīgās vēja kūkas ar biezpiena un putukrējuma pildījumu.
Apsnigušās vēja kūkas ar banānu krēmu
Vēja kūkas ar banānu krēmu un pūdercukura 'sniega' kārtiņu - gardums, kas ir katras darbošanās minūtes vērts.
Vēja kūkas ar zemeņu pildījumu
Vēja kūkas ar zemeņu pildījumu būs skaists un gards cienasts svētku galdam.
Vēja kūkas ar vārīto krēmu un banāniem
Vēja kūkas ar vārīto krēmu un banāniem - būs katra gatavošanas mirkļa vērtas.
Konditorejas klasika – vēja kūkas ar biezpiena krēmu
Dažreiz nav nemaz jāmeklē tālu un jāpievēršas moderniem eksperimentiem, lai izbaudītu ko dievīgi gardu. Pašgatavotas vēja kūkas izkonkurēs jebkuru konditorejas meistarstiķi.
Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām
Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām, kuras vienaldzīgu neatstās nevienu.
Vēja kūkas ar aprikožu krēmu
Īpaši greznas vēja kūkas ar aprikožu krēmu.
Vēja kūkas ar šokolādes krēmu un glazūru
Vēja kūkas ar šokolādes krēmu un glazūru īpašajam cienastiņam.
Vēja kūkas ar vaniļas krēmu
Tradicionālās vēja kūkas - gardas un tautā iemīļotas.