vēja kūkas
Foto: Shutterstock
Vēja kūkas ir grēcīgi gardas, bet bīstamas – to pildījuma gardie krēmi lielākoties satur nepieklājīgi daudz kaloriju. Protams, tu vari atteikties no kausētās šokolādes glazūras, bet bagātīgo sviesta krēmu, putukrējumu vai piesātinātu vārīto krēmu aizstāt ar jogurta un biezpiena maisījumu, bet būsim atklāti - ja reiz grēkot, tad labāk tā, lai pēc tam var kavēties saldās atmiņās. Tādēļ reizēm vajag ļauties kārdinājumam, jo, galu galā – dzīvojam taču vienu reizi, un tas ir jādara ar garšu!

Vēja kūku pamatā ir plaucētā mīkla, kura cepoties uzpūšas un maizītes vidū veido tukšumu, kuru pēc tam var pildīt ar dažādiem gardiem krēmiem. Patiesībā, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama mīkla, bet ar saviem knifiņiem. Šie septiņi padomi palīdzēs tiem, kuri plaucēto mīklu gatavo pirmo reizi un kuriem jāpārvar bailes nezināmā priekšā.

Lai labi garšo!

Amerikāņu vēja kūkas ar zemeņu sviestu

Foto: Shutterstock

Brīnišķīgs brīvdienu brokastu gardums - gaisīgas un vienkāršas vēja kūkas jeb "popover". To cepšanai izmanto īpašu olu mīklu, tās cep kēksiņu formiņās un cepoties maizīte uzpūšas un izceļas augstu gaisā, veidojot tukšu vidu. Maizīti pēc tam var plēst uz pusēm, apsmērējot ar sviestu vai ievārījumu. No dotā produktu daudzuma sanāks 12 vēja kūkas.

Lasīt vairāk

Gaisīgās vēja kūkas

Foto: Shutterstock

Gaisīgās vēja kūkas ar biezpiena un putukrējuma pildījumu.

Lasīt vairāk

Apsnigušās vēja kūkas ar banānu krēmu

Foto: Shutterstock

Vēja kūkas ar banānu krēmu un pūdercukura 'sniega' kārtiņu - gardums, kas ir katras darbošanās minūtes vērts.

Lasīt vairāk

Vēja kūkas ar zemeņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Vēja kūkas ar zemeņu pildījumu būs skaists un gards cienasts svētku galdam.

Lasīt vairāk

Vēja kūkas ar vārīto krēmu un banāniem

Foto: Shutterstock

Vēja kūkas ar vārīto krēmu un banāniem - būs katra gatavošanas mirkļa vērtas.

Lasīt vairāk

Konditorejas klasika – vēja kūkas ar biezpiena krēmu

Foto: DELFI

Dažreiz nav nemaz jāmeklē tālu un jāpievēršas moderniem eksperimentiem, lai izbaudītu ko dievīgi gardu. Pašgatavotas vēja kūkas izkonkurēs jebkuru konditorejas meistarstiķi.

Lasīt vairāk

Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām

Foto: Shutterstock

Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām, kuras vienaldzīgu neatstās nevienu.

Lasīt vairāk

Vēja kūkas ar aprikožu krēmu

Foto: Shutterstock

Īpaši greznas vēja kūkas ar aprikožu krēmu.

Lasīt vairāk

Vēja kūkas ar šokolādes krēmu un glazūru

Foto: Shutterstock

Vēja kūkas ar šokolādes krēmu un glazūru īpašajam cienastiņam.

Lasīt vairāk

Vēja kūkas ar vaniļas krēmu

Foto: Shutterstock

Tradicionālās vēja kūkas - gardas un tautā iemīļotas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!