Foto: Shutterstock
Sacepums ir universāls ēdiens, ko var pagatavot no dažādām virtuves krājumos atrodamām sastāvdaļām. Gatavojot to bez gaļas, vakariņu laiks pienāks ātrāk, jo dārzeņi būs gatavi jau pēc 15-20 minūtēm. Sautējumam noderēs sezonas dārzeņi: kāļi, kartupeļi, burkāni, sīpoli, kāposti, bet garšas uzlabošanai vari to papildināt arī papriku, konservētiem tomātiem, kukurūzu un zaļumiem. Lai dārzeņi izdotos īpaši sulīgi, to apcepšanai izmanto sviestu. Lieliska pildījuma sastāvdaļa ir rīkotas siers, bet siera-olu maisījums tavu sacepumu izdaiļos ar zeltaini - apetelīgu garoziņu.

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Foto: Shutterstock
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Ķirbju un nūdeļu sacepums

Foto: Shutterstock
Ķirbju un nūdeļu sacepums, kurš garšos arī tiem, kuri neēd ķirbi.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu un siera sacepums

Vienkārši pagatavojams ēdiens, kas būs piemērots arī veģetāriešiem.

Lasīt vairāk

Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci

Foto: Shutterstock
Kabači ar sēnēm - gardām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar sieru, dārzeņiem un biezpiena mērci

Foto: Shutterstock
Superīgs dārzeņu ēdiens - tieši šādu apzīmējumu šai receptei devusi tās autore, portāla Cālis.lv lietotāja tutumish.

Lasīt vairāk

Krāsainais dārzeņu sacepums

Foto: Shutterstock
Dārzeņu sacepums ar fetas sieru un balzamiko.

Lasīt vairāk

Kāpostu sacepums ar tomātiem un siera cepuri

Foto: Shutterstock
Pusdienām vai launagam, ēdienkartes dažādošanai noderēs šī kāpostu sacepuma recepte.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes ar sieru un timiānu

Vienkāršs, bet gards kartupeļu sacepums - kā piedeva pamatēdienam. Ja pievienosi vairāk saldā krējuma un siera, kā arī pienu, iegūsi Francijā iecienīto kartupeļu "gratin" - sātīgu pamatēdienu!

Lasīt vairāk

Spinātu - siera sacepums

Foto: Shutterstock
Spinātu - siera sacepums priekš gardām ikdienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Cukīni - tomātu sacepums

Foto: Shutterstock
Cukīni vai kabaču sacepums ar tomātiem un sieru labi garšos gan tāpat, gan kā piedeva grilētai gaļai. Izmēģini šo recepti!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!