Krāsainie un garšām bagātie meksikāņu ēdieni piestāv gan ģimenes vakariņām, gan karstai ballītei ugunīgos ritmos. Meksikas virtuve ir demokrātiski un vienkārša: pupiņas, tomāti, kukurūza, maltā gaļa, paprika, sīpoli, ķiploki - tie ir meksikāņu tradicionālie produkti, kas ir labi pazīstami arī mūsu platuma grādos. Meksikas virtuvei raksturīgo garšu ēdienam piešķirs laims (arī miza), koriandrs, meksikāņu iecienītie čili pipari un kāds no lielveikalu stendos nopērkamajiem garšvielu maisījumiem. Interesanti, ka meksikāņi čili asumu nomierina, uzdzerot tekilu. Kā teiktu mūsu senči- velnu izdzen ar Belcebulu, bet, ja šis paņēmiens tev šķiet pārāk ekstrēms, pačukstēsim, ka meksikāņu virtuves ēdieni lieliski sader ar mūsu pašu alutiņu.
Burito ar cūkgaļu
Pupiņu zupa meksikāņu gaumē
Pildītās meksikāņu 'pankūkas' - kesediljas
'Mole'- pikanta tumšās šokolādes mērce meksikāņu gaumē
Veģetārais čili ar pupiņām un kukurūzu
Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē
Pikantā meksikāņu uzkoda - gvakamole
Gvakamoli ēd ar grauzdētu maizi vai kukurūzas čipsiem, vai kā piedevu pie tortiljas.