Kaut tiem, kuri piedzīvojuši padomju laikus, gulašs asociējas ar ēdnīcu klasiku, šis klasiskais liellopu gaļas sautējums ar papriku, kam bieži vien tiek pievienoti arī tomāti, tomātu pasta, ķimenes un citas gardas sastāvdaļas, ir Ungārijas nacionālais simbols. Gulaša gatavošanas tehnoloģija un izmantotie produkti var krietni atšķirties, vienīgais nemainīgais nosacījums - gaļa pirms sautēšanas strauji jāapcep pannā, līdz tā iegūst zeltainu krāsu un grauzdējuma garšu, jo to pieprasa pats ēdiena nosaukums – ungāru valodā gulašu dēvē par "Pörkölt", un šis vārds nozīmē "apcepts/aprauzdēts". Turklāt gulašu var gatavot gan biezāku – kā mērci, pasniedzot ar mīklas klimpām, maizi, kartupeļiem, makaroniem, gan šķidrāku – baudot to kā sātīgu zupu. Mēs apkopojām deviņas receptes, izvēli atstājot tavā ziņā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit