mocarellas iesmiņi
Foto: Shutterstock
Sulīgās mocarellas maigajā garšā slēpjas īsts Vidusjūras reģiona virtuves kulināro tradīciju spēks! Izrādās, mocarella tikusi gatavota jau četrus gadsimtus pirms Kristus dzimšanas. Un šī siera slavas gājiens turpinās, jo maz ir to, kuri spēj pretoties tā kārdinošajam svaigā piena aromātam un delikātajai garšai. Mocarella noderēs gan glītu uzkodu pagatavošanai, gan sacepumiem, maizītēm, zupām un, protams, – picai. Šī siera "labākie draugi" ir baziliks, tomāti un olīveļļa, bet eksperimentējot tu noteikti atradīsi savu iecienītāko garšu kombināciju.

Klasiskais mocarellas siers tiek gatavots no melno bifeļu piena, turklāt, tā kā dienā no bifeļmātes tiek izslaukti 18 līdz 20 litri piena (salīdzinot ar govīm, kuras dod 45 litrus piena), tā vērtība ir neizmērojama. No bifeļu piena gatavotajai mocarellai piemīt maiga un nedaudz salda garša. Siers satur ārkārtīgi daudz vitamīnu un minerālvielu. Tas ir sātīgs, taču izceļas ar zemu tauku saturu. Īstā mocarellas siera ražošanas tradīcija Itālijā tiek ļoti sargāta, to ļauts gatavot tikai septiņos reģionos.

Tā kā mūsdienās bifeļu skaits gājis mazumā, bet mocarellas baudītāju skaits pieaudzis, ražotāji tā ražošanai izmanto govs pienu. Arī govs piena mocarellas sieram piemīt tipiskā šī siera garša ar saldenu akcentu. Tā kā šī siera tauku saturs ir viens no zemākajiem, to iesaka cilvēkiem, kuri rūpējas par savu veselību un ievēro diētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!