ābolu kūka
Foto: Shutterstock
Ģimene, ciešot no tavas pēdējā laika aizņemtības, sen nav tikusi palutināta ar gardu kūku, plātsmaizi vai trauslu kēksu? Nebēdā, kefīra mīklas kūkas ir īsts glābiņš - to pagatavošanai atradīsies gan laiks, gan enerģija pat pēc nogurdinošas darba dienas, un jau pēc brīža māju piepildīs kārdinoši aromāti.

Ātrā kefīra mīklas bumbieru plātsmaize

Foto: Shutterstock
Bumbieru plātsmaize, kuru var pagatavot 40 minūtēs.

Lasīt vairāk

Ātrais kefīra kēkss ar rozīnēm

Foto: Vida Press
Ātrais kefīra kēkss - uzcepams pat pēc nogurdinošas darba dienas.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra-mannas kūka ar aprikožu džemu

Foto: Shutterstock
Sulīga un ātri pagatavojama mannas kūka ar aprikožu džemu - ikdienai un svētku reizei.

Lasīt vairāk

Ātrais pīrāgs ar kefīra mīklu

Ja kārojas ko saldu un vienkāršu, ātrā kefīra kūka būs tieši laikā! Pīrāgam var pievienot ogas, augļus, kam pāri ber drumstalas.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra mīklas kūka ar āboliem

Foto: Shutterstock
Ātrā kefīra plātsmaize ar āboliem garšos gan lielajiem, gan mazajiem dzīves un rudens baudītājiem.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock
Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem - labākais gardums rabarberu laikā.

Lasīt vairāk

Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām

Kādu vakaru, pēc atspirdzinošas vizināšanās ar velo, sapratu, ka kaut ko taču gribēsies vakariņās. Ko nu? Paskatījos ledusskapī un secināju, ka mūsmājās iemaldījusies kefīra paka, kuru noteikti neizdzersim un auksto zupu netaisīsim ne tik! Tā kā jau vienu kefīra paku biju izlietojusi pankūkās, šoreiz atkal cept pankūkas absolūti nebija vēlmes. Bet... kefīrs jau tāda laba lieta, ko var izmantot gan kūkās, kēksos un citās labās lietās. Tāpēc es lieki nedomājot ķēros pie lietas. Cepšu kaut kādu kefīra kēksu! Taču tad atģidos, ka nav ne žāvētu augļu, ne riekstu ko piešaut klāt, bet pliku mīklu ēst nekārojās. Nu ko, sāku pētīt sava skapīša saturu un acu skats atdūrās pret auzu pārslām. Grauzdēt... ar cukuru un kanēli... Ilgi nebija jādomā! Vienīgi palauzīju galvu pie tā, vai bērt mīklā, vai pārkaisīt pāri. Nolēmu bērt mīklā. Sanāca labs, ne pārāk salds kēkss ko bērni "vicoja" iekšā vienu gabaliņu pēc otra.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!