zupa burkāni kartupeļi gaļa
Foto: Shutterstock
Zupas ir cieņā gan austrumos, gan rietumos - robežas un valodas barjera tām nav šķērslis. Harčo, minestrone, Tom Kha, gulašs - var taču nojaust, kas slēpjas aiz šiem garšīgajiem un daudzsološajiem nosaukumiem. Un, pat ja kāds no tiem tev vēl ir svešs, mūsu piedāvātais astoņu pasaulsavenu zupu apkopojums darīs galu tavai nezināšanai. Lai labi garšo!

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock
Gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Harčo gruzīnu gaumē

Foto: Shutterstock
Riktīgi gards harčo gruzīnu gaumē.

Lasīt vairāk

Franču sīpolu zupa

Foto: Shutterstock
Sātīgā Franču sīpolu zupa ar grauzdiņiem un siera cepurīti.

Lasīt vairāk

Maskavas soļanka

Foto: Shutterstock
Maskavas soļanka sātīgām pusdienām un vakariņām. No norādītajiem daudzumiem sanāks milzu katls!

Lasīt vairāk

Tradicionālā taizemiešu zupa Tom Kha

Foto: Shutterstock
Lai gan sastāvdaļas varētu šķist sarežģītas, tradicionālā Tom Kha zupa ir ļoti vienkārši pagatavojama. Klasiskajā variantā zupas galvenās sastāvdaļas ir kokosriekstu piens, vistas gaļa un citronzāle, ko papildina čili, galu galā veidojot brīnišķīgu dažādu garšu saspēli - pikants, sāļš, salds un skābs. Tom Kha ir laba izvēle ziemā, tai tiek piedēvētas pat ārstnieciskas īpašības, piemēram, pret saaukstēšanos. Kokosriekstu zupu ar vistu var pasniegt kā pirmo ēdienu apetītes rosināšanai vai kā pamatēdienu, ja tai pievieno nūdeles.

Lasīt vairāk

Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu itāliešu gaumē

Foto: Shutterstock
Minestrone - dārzeņu zupa ar pastu, ir viena no retajām zupām, kas atridama tradicionālo itāliešu restorānu ēdienkartēs.

Lasīt vairāk

Ukraiņu borščs ar gaļu

Foto: Wikipedia
Ukraiņu borščs ar gaļu derēs gan ikdienai, gan ciemiņus uzņemot.

Lasīt vairāk

Bujabēze - karaliska jūras velšu zupa franču gaumē

Foto: Shutterstock
Bujabēze sākotnēji radās kā nabaga ļaužu ēdiens. Šo sātīgo zupu, kuras pamatā ir pamatīgs zivju buljons, sāka gatavot Marseļas zvejnieku sievas no svaigi nozvejotajām zivīm, kas nederēja tirdzniecībai. Garneles, mīdijas, astoņkājus un citas jūras veltes bujabēzei sāka pievienot krietni vēlāk un, ja tie neiet pie dūšas, bez šīm sastāvdaļām var tīri labi iztikt.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!