Franču zīda kūka – vēsas šokolādes putas zeltainā smilšu mīklas groziņā
Klāt tas gada laiks, kad es īstenoju desertu receptes, kuras citkārt šķiet pārāk izsmalcinātas. Dekadentiskas, grēcīgi saldas un šokolādīgas. Bet ar vienu BET, ko es ievēroju allaž, – šīm receptēm jābūt vienkāršām un uzticamām. Jo šai pasaulē ir divas lietas, ko es nevēlos pieredzēt, – pavadīt visu dienu virtuvē un vilties par rezultātu. Šī iemesla dēļ es dievinu franču "zīda kūku". Vienkārši pagatavojama, grēcīgi garda un šokolādīgi izsmalcināta!
Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas
Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. Šoreiz - tikai ar cepumiem un kūkas formā! Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.
Braunija siera kūka
Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.
Torte 'Melnais princis'
Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.
Šokolādes kūka
Kārdinoša kūka īpašiem dzīves gadījumiem – novērtēs ikviens saldummīlis.
Aveņu un šokolādes kūka bez cepšanas
Aveņu un šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.
Franču šokolādes kūka bez miltiem
Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.