Grūbas, kas ir nolobīti veseli vai šķelti mieža graudi, ir bagātīgs vitamīnu, minerālvielu, kā arī ogļhidrātu un olbaltumvielu avots.
100 g grūbu enerģētiskā vērtība sastāda 324 kalorijas, kas ir aptuveni piektā daļa no nepieciešamās dienas devas.
Tāpat grūbās atrodamas tādas svarīgas uzturvielas kā mangāns, selēns, dzelzs un 24% diētisko šķiedru. Grūbās esošās vielas veicina kolagēna veidošanos organismā, kas ir ļoti svarīga viela ādas veselībai un novecošanās aizkavēšanai. Šī vērtīgā graudauga lietošana uzturā ļoti labvēlīgi ietekmē arī sirds darbību. Pastāv viedoklis, ka ar grūbām var izārstēt pat alerģiju.
Grūbu - sālītu gurķu zupa
Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām
Sātīgais rasoļņiks
Baraviku zupa ar grūbām
Garda un ļoti sātīga grūbu un baraviku zupa.
Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit