rasoļņiks sālīti gurķi dilles
Foto: Shutterstock
Veselīgās un lētās grūbas ir lielisks graudaugs, kurš mums ir pieejams visu cauru gadu. Bet, vai zināji, ka tās jau izsenis tikušas izmantotas dažādās diētās un novājēšanas kūrēs? Izrādās, tas tādēļ, ka grūbas sniedz ātru sāta sajūtu, turklāt to sastāvā esošās šķiedrvielas izvada no organisma zarnu trakta šlakvielas un absorbē toksīnus. Kad gaisā jau jūtams pavasaris un kārojas ko vieglāku, no grūbām vari pagatavot gardas zupas.

Grūbas, kas ir nolobīti veseli vai šķelti mieža graudi, ir bagātīgs vitamīnu, minerālvielu, kā arī ogļhidrātu un olbaltumvielu avots.

100 g grūbu enerģētiskā vērtība sastāda 324 kalorijas, kas ir aptuveni piektā daļa no nepieciešamās dienas devas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!