PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Kraukšķīgie un svaigi smaržojošie brokoļi ir vieni no uzturvielām bagātākajiem dārzeņiem. Tos var nopirkt visu gadu arī saldētā veidā – tā ir šo dārzeņu priekšrocība salīdzinājumā, piemēram, ar burkāniem. Turklāt saldētos brokoļos ir tikpat daudz uzturvielu kā svaigos. Brokoļus vari gan tvaicēt, gan cept, kamēr tie kļūst kraukšķīgi, un galvenais – lielākā daļa uzturvielu saglabājas.

Šie veselīgie dārzeņi palīdz cīņā ar lieko svaru, jo satur nelielu kaloriju daudzumu, taču daudz vērtīgu barības vielu. Brokoļu sastāvā ir C vitamīns, folskābe (vairāk nekā citos dārzeņos!), beta karotīns, balastvielas un šķiedrvielas, kas veicina gremošanas orgānu darbību. Brokoļi ir lielisks dzelzs, kālija un citu minerālvielu avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!