lēcu sautējums dārzeņi desa
Foto: Shutterstock
Lēcas ir unikāli vērtīgs un arī gards, tomēr konservatīvo ziemeļnieku virtuvēs joprojām reti pielietots graudaugs. Pēc garšas tās ir maigākas kā zirņi un pupas, bet izceļas ar augstu uzturvērtību un ir lielisks olbaltumvielu avots, tādēļ īpaši ieteicamas tiem, kas vēlas ierobežot gaļas lietošanu. Turklāt, atšķirībā no pupām un zirņiem, lēcas pirms pagatavošanas nav stundām ilgi jāmērcē. Izmēģini kādu no mūsu piedāvātajām receptēm, lai pārliecinātos, ka lēcu ēdieni ir ne vien veselīgi, bet arī ļoti garšīgi.

Lēcas satur ne vien ievērojamu daudzumu olbaltumvielu, bet arī daudz šķiedrvielu, kā arī ir izcils vitamīna B9 (folijskābes) un ievērojams minerālvielu - dzelzs, fosfora, cinka - avots.

Lēcas ir tikušas plaši lietotas uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!