Foto: Shutterstock kolāža

24. janvārī, vēlā vakara stundā saskaņā ar austrumnieku kalendāru sākas Baltās Metāla Žurkas gads. Ķīnas dienvidu daļā šie svētki iezīmē arī ziemas sezonas beigas un pavasara iestāšanos. Tā kā svētku nekad nevar būt par daudz, par godu šim priecīgajam notikumam mēs rosinām tevi notraust putekļus no vokpannas un sarūpēt irbulīšus, lai šovakar palutinātu sevi ar maltīti ķīniešu labākajās tradīcijās.

Vai tev ir nācies aizdomāties, ka, ēdot ar irbulīšiem, nav iespējams satvert lielus kumosus, tātad ēdam lēnāk un mums ātrāk rodas sāta sajūta? Turklāt ēdiena satveršana šādā veidā attīsta plaukstas muskulatūru un koncentrēšanās spēju, tātad "iekustina" smadzeņu darbību. Bet, ko nu daudz – ar irbulīšiem vai bez tiem, galvenais iemesls, kādēļ esam sajūsmā par eksotiskajiem Āzijas reģiona ēdieniem ir tāds, ka tie ir ļoti garšīgi, turklāt nav mazsvarīgi, ka mājās tos var pagatavot daudz lētāk (par to vairāk stāstījām šajā rakstā).

Lūk, receptes Austrumu Jaunā gada svinībām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!