biezpiens maize
Foto: Shutterstock
Ievērojot gavēni, piena produkti ir tavi labākie draugi. Tie ir garšīgi, viegli sagremojami un kalpo kā lielisks kalcija avots. Ja tev ir liekais svars, izvēlies liesos piena produktus - veikalos tie ir pieejami plašā klāstā.

Agrā pavasarī īpaši jūtams, ka organismā ir izsīkuši gada siltajos mēnešos uzkrātie vitamīnu krājumi. Ja dienu izvēlēsies sākt ar biezpienu, kam pievienota sauja dīgstu vai sasmalcināti zaļumi, iegūsi sāta sajūtu ilgam laikam. Salātu aizdarīšanai, krējuma vietā izvēlies gaisīgo bezpiedevu jogurtu.

Pietiek ar pavisam nelielu zilā siera gabaliņu, lai mērces, makaronu, kartupeļu vai risoto garša pārvērstos līdz nepazīšanai, bet kūstošie sieri un krēmsieri padarīs gardākus sacepumus, pārklājot tos ar zeltaini kraukšķīgu un gardu kārtiņu.

Folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci

Foto: PantherMedia/Scanpix
Sātīgi un garšīgi folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu

Foto: Shutterstock
Karstajām uzkodām kartupeļu pankūkas ar biezpienu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un svaigā siera sacepums

Foto: Privātais arhīvs
Vienu vakaru piebrauca pilna māja, domāju ko gatavot vakariņās. Varētu pa vienkāršo, sacept kādas cepamdesiņas. Bet ko klāt? Kartupeļus. Kādus? Hmm... un te nāk talkā čujs, ņuhs un poņa. Cepšu sacepumu. Pagalam vienkāršu. Kartupeļi, sīpoli, piens, siers un viss?! Jā! Ideāla kombinācija, nav sarežģīti un visiem garšo.

Lasīt vairāk

Ātrais biezpiena sacepums ar mannu

Foto: Shutterstock
Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Panēts siers ar salātiem

Foto: Shutterstock
"Salāti ir vienkārši pagatavojama maltīte. Atkarībā no katra vēlmēm sieru var likt klāt salātiem svaigu vai fritētu. Izmantojiet rudens dabas veltes, piemēram, brūklenes, lai atsvaidzinātu salātus un piešķirtu tiem papildu garšas nianses," par salātiem stāsta restorāna "Laivas" šefpavārs Jānis Eislers.

Lasīt vairāk

Pavasara brokastu maizītes

Foto: Publicitātes foto
Rīta mundrumam - sēklu maizītes ar mājas sieru un zaļumiem.

Lasīt vairāk

'Caprese' salāti

Foto: Shutterstock
"Caprese" salāti ātrai uzkodai vai viesību galdam.

Lasīt vairāk

Sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi

Foto: DELFI.lt

Uzkodu galdam vai kā piedeva pie pamatēdiena - sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi.

Lasīt vairāk

Burkānu biezeņzupa ar krēmsieru

Foto: Shutterstock
Salda un sildoša zupa vēsiem vakariem. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Biezpiena mērces pamatrecepte

Foto: Shutterstock
Biezpiena mērces lieto ar dažādiem ogu, augļu un dārzeņu salātiem, to var pievienot zivju un gaļas ēdieniem.

Lasīt vairāk

Sirņiki

Foto: Shutterstock
Sirņiki ir visgardākie, ja tos pasniedz ar skābo krējumu un cukuru.

Lasīt vairāk

Krēmīgs citronu risoto

Foto: Shutterstock
Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un krēmsieru

Foto: Shutterstock
Pankūkas ar bagātīgu spinātu un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Maigi krēmīgais pildījums, kuru īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti, vēsta, ka pavasaris vairs nav aiz kalniem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!