Foto: Shutterstock kolāža
"Eklērs" – šis vārds skan tik saldi un aicinoši, gaidāmās garšu baudas priekšnojautās neviļus piepildot muti ar siekalām. Tulkojumā no franču valodas "éclair" nozīmē "zibens". Nav īsti zināms, kā radies šo leģendāro kūciņu nosaukums: vieni apgalvo - tas tādēļ, ka eklēri pazūd no galda zibens ātrumā, citi smīn, ka nosaukums ilustrē tempu, kādā pieaug kaislīgu eklēru cienītāju apģērba izmērs. Viens gan ir skaidrs - no gaisīgajiem, ar krēmu, ogām un citiem labumiem pildītajiem eklēriem nav iespējams atteikties, un nevajag – it īpaši svētdienā, jo tā ir diena, ko vajag izbaudīt no visas sirds.

Eklērus, līdzīgi kā vēja kūkas, gatavo no plaucētās mīklas, bet tos var nekļūdīgi atpazīt pēc garenās, izstieptās formas. Tradicionāli eklēri tiek pildīti ar dažāda veida saldajiem pildījumiem, izdaiļoti ar kārdinošām glazūrām un, lai baudu padarītu vēl grēcīgāku, nobeigumā šie konditorejas šedevri tiek pārkaisīti ar drupinātiem riekstiem, šokolādes skaidiņām, vafeļu drumstalām u.c.

Eklēri ar zemenēm un pistācijām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!