Eklērus, līdzīgi kā vēja kūkas, gatavo no plaucētās mīklas, bet tos var nekļūdīgi atpazīt pēc garenās, izstieptās formas. Tradicionāli eklēri tiek pildīti ar dažāda veida saldajiem pildījumiem, izdaiļoti ar kārdinošām glazūrām un, lai baudu padarītu vēl grēcīgāku, nobeigumā šie konditorejas šedevri tiek pārkaisīti ar drupinātiem riekstiem, šokolādes skaidiņām, vafeļu drumstalām u.c.
Eklēri ar zemenēm un pistācijām
Eklēri ar zemenēm un pistācijām - lai gardēži novērtē.
Ekleri ar marcipāna krēmu
Īpašais viesību kārums - ekleri ar marcipāna krēmu.
Eklēri ar šokolādes krēmu, glazūru un ogām
Gardie plaucētās mīklas kārumi, kas tiek pildīti ar bagātīgu sviesta krēmu un apklāti ar šokolādes glazūru, nāk no Francijas. Eklērus iecienījuši kā pieaugušie, tā bērni, tādēļ šī deserta pagatavošana un baudīšana pēc vakariņām palutinās ikvienu saldummīli. Klasiskajiem eklēriem ir šokolādes un vaniļas garša, tomēr populāras kļūst arī citas garšu variācijas – tumšās šokolādes vietā izmanto balto, bet krēma pildījumos sastopamas arī ogu, augļu un riekstu garšas."Rimi" gardēde Liene Zemīte iesaka pārbaudītu recepti.
Eklēri ar biezpiena krēmu
Eklēri ar gaisīgu biezpiena krēmu - gards jo gards kārums.
Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru
Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru garšos gan lielajiem gan mazajiem gardēžiem.
Vaniļas eklēri ar dažādām glazūrām
Vaniļas eklēru pamatrecepri iesaka "Hanna Anna" kūku feja Dace Minikoviča, bet "Tasty.lv" piedāvā izmēģināt dažādas garšu variācijas kārdinošām glazūrām.
Foto recepte: Eklēri ar biezpiena krēmu
Vienurīt pamodos ar skaidru domu - gribu eklērus. Pašceptus. Taču te bija viena neliela problēma. Man mājās nebija konditorejas šprice, jo iepriekšējā reizē es sabeidzu šprici un arī pašus eklērus. Iedvesmojoši vai ne? Bet nolēmu noriskēt. Uz akciju nopirku vienreizlietojamās konditorejas tūtas. Tā teikt - kas būs, būs. Un kā testētājus, pieaicināju draugu ģimeni. Galarezultāts pazuda nepilnās piecās minūtēs... laikam bija garšīgi!
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu - gardums pie tējas vai kafijas.
Eklēri ar putukrējuma - ogu krēmu
Eklēri ar putukrējuma - ogu krēmu derēs jebkuri ballītei vai svinībām.
Šokolādes eklēri
Visgrēcīgākais no visiem gardumiem un franču konditoru klasika – plaucētās mīklas eklēri ar vārītā krēma pildījumu un šokolādes glazūru. Glazūrai īpašu spīdumu piešķirs želatīns, bet pildījumam patīkamu garšu un smaržu – vaniļa. Baudīt ar mēru!