Kad sniegs mijas ar lietu un vēji sitas logā, laiks sildīties, pagatavojot kādu mājīgu zupiņu. Kā būtu ar skābu kāpostu zupu? Tai ir vairākas priekšrocības – vienkārši gatavojama, lēta, turklāt jo vairāk to sildīsi, jo zupa kļūs gardāka, tādēļ uzvāri pilnu lielo katlu un pāris dienas varēsi atpūsties no vakariņu gatavošanas!
Klasiskā skābu kāpostu zupa
Klasiskā skābu kāpostu zupa krietnām pusdienām vai vakariņām.
Skābo kāpostu zupa ar sēnēm
Tradicionāls ēdiens citā versijā – garšīgi un bez gaļas! Aromātiskā skābu kāpostu zupa patiks gan tiem, kas ievēro janvāri bez gaļas, gan tiem, kas vēlas atpūtināt organismu.
Kreptīgā skābu kāpostu zupa
Spēcinoša un sildošas zupa, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.
Skābu kāpostu zupa ar olīvām un kaperiem
Skābēti kāposti, olīvas un kaperi zupai piešķir piesātinātu saldi skābu garšu, savukārt ķiplociņš un kinza to padara stiprāku. Vēl sātīgāk – pasniedz zupu ar svaigu rudzu maizi vai vārītu kartupeli.