siļķu rolmopši
Foto: Shutterstock
Noslēdzoties gavēņu laikam, sagatavoju dažādu latvisku siļķu ēdienu apkopojumu, kas ļaus tev izvēlēties vispiemērotāko. Tās ir dažādas biešu salātu versijas ar siļķi, tās ir dažādas marinādes. Siļķi varēsi kombinēt ar biezpienu un kartupelīšiem arī tad, ja tā būs marinādē pastāvējusi dažas stundas.

Marinēta siļķe vīnā

Foto: Shutterstock
Marinēta siļķe vīnā derēs gan aukstajam galdam gan ikdienā uz maizes.

Lasīt vairāk

Biezpiena - siļķes salāti

Foto: Shutterstock
Ātri un garšīgi, arī darbā pagatavojami - biezpiena - siļķes salāti.

Lasīt vairāk

Siļķu rolmopši biešu marinādē ar putotu biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem

Foto: J.Roze
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Foršmaks

Foto: Shutterstock
Siļķe, skābs ābols, cieti vārīta ola, sīpols un saulespuķu eļļa - atliek vien savienot šos produktus, lai pagatavotu izcilu uzkodu apetītes veicināšanai pirms pusdienām!

Lasīt vairāk

Vinegrets ar āboliem un siļķi

Foto: Shutterstock
Svētku galda iecienītais vinegrets ar āboliem un siļķi.

Lasīt vairāk

Īstā siļķe kažokā

Foto: Shutterstock
Katram sava īstā recepte klasiskajiem salātiem "Siļķe kažokā". Šī ir portāla Cālis.lv lietotājas Ilviksas "Īstā siļķe kažokā" - īstam svētku baudījumam.

Lasīt vairāk

Rasols ar siļķi un bietēm pēc 1935.gada receptes

Foto: Shutterstock
Iespējams, lielākajai daļai šī rasola recepte šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935.gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm".

Lasīt vairāk

Vinegrets ar olu un siļķi

Plānojot valsts dzimšanas dienas svētku galdu, veselīgas ēšanas kustības
Aikāgaršo
šefpavārs Normunds Baranovskis rosina gatavot tradicionālus ēdienus Latvijas karoga krāsās, piemēram, biešu vinegretu ar olu un siļķi!

Lasīt vairāk

Viltotie ikri

Izmēģiniet šādu eksperimentu: lieciet viesiem aizvērt acis un nogaršot šīs uzkodu maizītes, minot, ko viņi ēd. Ne reizi vien pārbaudīts, visi kā viens atbild: "Tie ir sarkanie ikri!". Lēti un labi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!