PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Skaisti raibās paipalu oliņas ir ļoti augstvērtīgs produkts, tādēļ jau kopš seniem laikiem tās tiek vērtētas augstāk nekā vistu, pīļu vai zosu olas. Lai gan paipalu olas ir maziņas, tās satur daudz vairāk bioloģiski aktīvo cilvēka organismam nepieciešamo vielu, turklāt tās dekoratīvi un graciozi izskatās ne vien salātos, bet arī uz maizītēm un citos ēdienos, kas īpaši labi iederēsies uz Lieldienu svētku galda.

Ja tu uztraucies par holesterīna līmeni, bet tev ļoti garšo olas, tad nevajag no olām atteikties pavisam, bet gan izmantot paipalu olas, jo, lai gan tajās ir holesterīns, tās nesatur tieši slikto holesterīnu.Turklāt uzturā, nebaidoties no salmonellām, droši var lietot arī svaigas paipalu oliņas, jo, salīdzinājumā ar vistām, paipalām ir daudz augstāka ķermeņa temperatūra. Paipalu olas pat iesaka ēst jēlas, jo tādējādi var uzņemt maksimāli daudz olās atrodošos vielu.

Atšķirībā no vistu olām, paipalu olas neizraisa alerģiju, bet gan tieši otrādi – spēj samazināt tās simptomus. Alerģiju ārstē ar īpašām vielām, ko satur paipalu olas, tās izmantojot dažādu pretalerģijas medikamentu izgatavošanā. Paipalu olās esošais lizīns spēj sašķelt baktēriju šūnapvalku, aizkavējot audzēju veidošanos cilvēka organismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!