rīvmaize
Foto: Shutterstock
Ne viena vien recepte pieprasa izmantot rīvmaizi. Taču tā ne vienmēr ir pa rokai, tāpēc tā vietā, lai steigtos uz veikalu un pirktu jau gatavu, nereti vairākus mēnešus plauktā nostāvējušu rīvmaizi, to itin viegli vari pagatavot pats. Jāizvēlas tikai īstā maize.

Paša gatavotā rīvmaize garšos daudz labāk, nekā tā, kas nopērkama veikalos. Galvenais, kas jāatceras – jāizmanto maize, kas nav sasmakusi. Rīvmaizes gatavošanai var izmantot gan rupjmaizi, gan saldskābmaizi, gan baltmaizi. No cietas maizes sanāks sausa rīvmaize, kas noderēs rupjmaizes kārtojumam, gaļas panēšanai vai sacepumu virskārtām.

No svaigas baltmaizes var pagatavot lielisku un mīkstu rīvmaizi, kas atgādinās sniegpārslas, ar kuru gatavot dažādas uzkodas, piemēram, sieru rīvmaizē, cukīni rīvmaizē vai vistas gabaliņus panējumā. Svaigo rīvmaizi izmanto arī maltās gaļas ēdieniem, piemēram, pievienojot to kotletēm – tad tās arī labāk saturēsies kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!