Paša gatavotā rīvmaize garšos daudz labāk, nekā tā, kas nopērkama veikalos. Galvenais, kas jāatceras – jāizmanto maize, kas nav sasmakusi. Rīvmaizes gatavošanai var izmantot gan rupjmaizi, gan saldskābmaizi, gan baltmaizi. No cietas maizes sanāks sausa rīvmaize, kas noderēs rupjmaizes kārtojumam, gaļas panēšanai vai sacepumu virskārtām.
No svaigas baltmaizes var pagatavot lielisku un mīkstu rīvmaizi, kas atgādinās sniegpārslas, ar kuru gatavot dažādas uzkodas, piemēram, sieru rīvmaizē, cukīni rīvmaizē vai vistas gabaliņus panējumā. Svaigo rīvmaizi izmanto arī maltās gaļas ēdieniem, piemēram, pievienojot to kotletēm – tad tās arī labāk saturēsies kopā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit