Šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants no apvienības "Sirmais&Dreibants" sadarbībā ar "Putnu fabriku Ķekava" sagatavojuši pavisam noderīgus, un nemaz ne tik ļoti slepenus padomus, kas liks tavai gaļai būt vēl garšīgākai.
Pazīstamie šefpavāri grilēšanai iesaka izvēlēties malkas grilu, jo tā grilēšanas laikā gaļai piešķir patīkamu aromātu. Tāpat, lai gaļa saglabātu vērtīgās vielas, ogles, kuras izmantojat grilēšanai, nedrīkst būt piesūcinātas ar ķimikālijām, un to iekurināšanai nav ieteicams izmantot degšķidrumu.
Protams, garšīgākā gaļa būs tāda, kas svaigāka, un paša marinēta, tāpēc nevajadzētu baidīties no tā, ka gaļas marināde ir stipra. Tas tikai padarīs gatavās maltītes garšu vēl izteiktāku un gardāku. Bet grilēšanas laikā ar pāri palikušo mērci var iesmērēt gaļu, lai tā būtu vēl sulīgāka.
Grilēšanas laikā uzmani, lai gaļa nesadeg, tāpēc turi grilam blakus ūdens, alus vai vīna pudeli, lai liesmas varētu aši apdzēst. Kad gaļa gatava, ļauj tai atpūsties, tad tā iegūs labāku struktūru un tās garša būs pilnīgāka. Priecīgus svētkus un labu apetīti!
Gardās vistas krūtiņas ar ceptiem kartupeļiem
Piecās mērcēs marinēts cūkgaļas iesms
Jēra ļuļa - kebabs
Balzamiko un bārbekjū mērcē marinēta vistas fileja
Buka šašliks kivi marinādē
Rabarberu sulā marinēta vistas gaļa grilam vai cepeškrāsnij
Tītara eskalops ar ceptiem ananasiem
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit