redīsi salāti veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock

Pavasaris jau pilnbriedā, tā gardie vēstneši, redīsi, skābenes un rabarberi jau ir klāt, pēdējais brīdis tos ieviest savā ēdienkartē. Piedāvājam vairākas receptes, kurās tiek cildināts redīss, lai iedvesmotu arī jūs!

Pavisam vienkāršie salāti ar mājas sieru

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
Kad ir pietiekami daudz cepts, vārīts, šmorēts un visādi citādi gatavots, pavisam vienkāršs, nesarežģīts un tīrs ēdiens šķiet kā laimes sala. Jo īpaši pavasarī, kad esam izslāpuši pēc svaiguma un vitamīnu krājumu papildinājuma. Šos vienkāršos, bet ļoti atsvaidzinošos salātiņus iesaka kulinārijas bloga
"Gards, ka nenoēsties!"
autore.

Lasīt vairāk

Pavasara kraukšķīgie salāti ar lazdu riekstiem

Pavasarī, kad sāk paradīties jaunie redīsi, kāposti un burkāni, un cukurzirņu pākstis, var pagatavot gardos, kraukšķīgos salātus. Tos papildini ar grauzdētiem riekstiem, žāvētu aprikožu plēksnītēm un pikanto ķiploku mērci.

Lasīt vairāk

Graudainais biezpiens ar redīsiem un zaļumiem

Foto: Shutterstock
Pavasarīgi vieglu uzkodu var pagatavot, sajaucot graudaino biezpienu ar redīsiem un zaļumiem. Var izvēlēties jebkādus zaļumus, kas mājās, piemēram, tomātus un Ķīnas kāpostu.

Lasīt vairāk

Svaigie veselības salāti ar āboliem un kāpostiem

Foto: Shutterstock
Veselības salāti - svaigi un gardi piedevu salāti.

Lasīt vairāk

Liellopa steiks ar rozmarīnu un grilētiem dārzeņiem

Sulīgs steiks un svaigi grilēti dārzeņi veido maltīti, no kuras atteikties nebūs spējīgs neviens gaļas mīļotājs!

Lasīt vairāk

Raibie dārzeņu salāti

Foto: Shutterstock
Krāsaini un veselīgi iepriecinās raibie salāti.

Lasīt vairāk

Viršu medū cepts lasis ar svaigiem dārzeņiem, spinātu lapiņām un viršu medus mērci

Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādīsies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem iepazīties ar šīm īpašajām receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus. Šoreiz recepte, kas kļuva par absolūto portāla "Delfi" favorīti - garšu meistara fantāzijas lidojums zivju ēdienam ar medus piedevu. Lielisks baudījums, ko ir vērts piedzīvot!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!